Ik had een plantaardige strooikaas gekregen waar ik erg nieuwsgierig naar was. Ook had ik nog lekkere grote verse gnocchi in de koelkast liggen. Deze twee heb ik gecombineerd in deze heerlijke vegetarische romige gnocchi. Je kunt er zelfs een vegan gerecht van maken als je dat wilt.

 

Gnocchi

 

Zachte kussentjes gemaakt van aardappelen en bloem, dat is de Italiaanse gnocchi. Het valt onder pasta’s en je kunt het op vele manieren bereiden. Wij zijn er gek op en daarom staan er diverse gnocchi recepten op de site.
De saus bij deze gnocchi is een afgeleide van de ‘creamy Tuscan’ saus die veel in Amerika gemaakt wordt. Het is een roomsaus waarin zongedroogde tomaten, knoflook, Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden in verwerkt zijn. De ultieme comfortfood en hubbie die 26 jaar in Amerika gewoond heeft, herkende de saus gelijk.

 

Zowel de gnocchi als de saus zijn makkelijk en snel te bereiden, ideaal voor een drukke doordeweekse dag. Ik heb het nu vegetarische gehouden, maar je kunt er natuurlijk ook nog gebakken spekjes, kipreepjes of stukjes vis in de saus verwerken. Als je het vegetarisch wilt maken, gebruik dan een groentebouillon. Zo niet, dan is een kipbouillon erg lekker.

 

Ben jij ook zo verslingerd aan gnocchi? Probeer dan ook eens deze Gnocchi met groene groenten en burrata, Gnocchi met prei en vegetarische kip, Gnocchi met courgette en gerookte forel, Gnocchi met in de oven geroosterde tomaatjes en Gnocchi met oesterzwammen en mozzarella.
Of je maakt zelf gnocchi, deze Zoete aardappelgnocchi met zwarte knoflook en nagelhout is super lekker.

 

Vegan kaas*

 

Of je nu wel of niet vegan bent, het is goed dat er steeds meer keuze is voor wat betreft vegan kaas. De geraspte kaas van Simply V die ik gebruikt heb in dit gerecht, viel mij ontzettend mee. Ik ben een echte kaaskop en denk dat dat kaas niet vegan kan zijn, maar dat kan dus wel. Deze geraspte kaas kan je op een pizza, een lasagne, ovengerecht gebruiken, of door pasta, soep, etc. Een mooi vegan alternatief. De kaas is gemaakt op basis van amandelen.
En als je er een vegan gerecht van wilt maken, vervang de room dan door een plantaardige room.

 

Tip:

 

Als de saus te dik wordt, voeg dan nog wat kookvocht van de gnocchi toe.

 

 

Recept Vegetarische romige gnocchi: