Gerookte tofu beignets

Gerookte tofu beignets

Mijn broer die al heel lang op Ibiza woont en daar chef-kok geweest is, deelt regelmatig foto’s van wat hij maakt in de familie app. Als ik om een recept vraag, krijg ik heel summier een aantal ingrediënten door en dat is het dan. Vorige week deelde hij foto’s van een soort gerookte tofu beignets. […]

Gebakken zalm met champignons

Gebakken zalm met champignons

Gebakken zalm met champignons is een van mijn favoriete zalmrecepten! Als bonus kan het in iets meer dan een kwartier op tafel staan. Haal de smaken van Sicilië naar je bord met dit eenvoudige visdiner. Dit recept zit boordevol voedingsstoffen en het duurt ongeveer 25 minuten om het van begin tot eind te maken. Probeer […]

Perzische gehaktballetjes

Perzische gehaktballetjes

Perzen noemen ze koofteh. Turken zeggen köfte en Arabieren kefta. Allemaal verschillende uitspraken voor hetzelfde woord ‘kofta’, wat vleesbal betekent. Ik heb deze Perzische gehaktballetjes gemaakt in een heerlijke kruidige tomatensaus. Gedroogde berberbessen worden veel gebruikt in de Perzische keuken. Ze hebben een zoetzure smaak en zien eruit als kleine gedroogde veenbessen. Je vindt ze […]

Watermeloen en tomatensalade met geitenkaas

Watermeloen en tomatensalade met geitenkaas

Er is niets beter dan de warme zomerdagen af te koelen met deze watermeloen en tomatensalade met geitenkaas. De salade bevat mediterrane smaken. Bovendien duurt het recept maar 15 minuten om te maken. Hoewel deze salade helemaal draait om zomerse watermeloen en tomaten, maken de zadenmix het gerecht af. Hun knapperigheid accentueren de sappige zoetheid […]

Warme aardappel-aspergesalade

Warme aardappel-aspergesalade

Deze warme aardappel-aspergesalade is een geweldig bijgerecht voor elke gelegenheid. Met aardappelen, verse asperges en een pittige, gemakkelijke vinaigrette is dit een aardappelsalade met een verschil. De salade is absoluut een fris, eenvoudig en heerlijk bijgerecht dat een zeer welkom gerecht zal zijn op elke etentje of zelfs naast een doordeweekse maaltijd. Het recept is […]

Mosselen in citroen knoflooksaus

Mosselen in citroen knoflooksaus

Alle mosselfans, opgelet. Ik heb namelijk een heerlijk mosselrecept voor jullie. Deze mosselen in citroen knoflooksaus is weer eens een hele andere manier om mosselen te bereiden. Persoonlijk ben ik dol op mosselen en als we ze eten, kook ik het vaak in een wijn of bouillon. Ik bereid het gewoon met wat smaakmakers zoals […]

Pittige frittata met kikkererwten en boontjes

Pittige frittata met kikkererwten en boontjes

In de Flevourbox van augustus zaten o.a. biologische eieren van Salomons uit Dronten, veganistische uien van Joost van Strien uit Ens en sperziebonen van Boer Boon uit Zeewolde. Deze drie mooie Flevolandse producten heb ik verwerkt in deze heerlijke pittige frittata met kikkererwten en boontjes. Een vegetarisch gerecht wat je kunt serveren als lunch of […]

Vegetarische romige gnocchi

Vegetarische romige gnocchi

Ik had een plantaardige strooikaas gekregen waar ik erg nieuwsgierig naar was. Ook had ik nog lekkere grote verse gnocchi in de koelkast liggen. Deze twee heb ik gecombineerd in deze heerlijke vegetarische romige gnocchi. Je kunt er zelfs een vegan gerecht van maken als je dat wilt.   Gnocchi   Zachte kussentjes gemaakt van […]

Romige gele courgette soep

Romige gele courgette soep

Deze romige gele courgette soep kan je natuurlijk ook met groene courgettes maken. Dan wordt het romige groene courgette soep, haha. Maar ja, ik ben gewoon verliefd op die gele kleur van deze courgettes. Zo zomers! En die kleur van de soep spat toch van je bord af. Heerlijke soep die ook nog eens een […]

Geroosterde kip met verse kruiden

Geroosterde kip met verse kruiden

Ik heb voor deze kip een greep uit mijn kruidentuin gedaan en hiermee de kip gevuld. Door de kruiden in de kip te stoppen, krijgt de kip van binnenuit de heerlijke smaken van de verse kruiden mee tijdens het roosteren in de oven. Kan me voorstellen dat jij niet al die kruiden in de tuin […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden