Wil je eens een heel ander stamppotje maken, probeer dan eens deze geroosterde flower sprouts stamppot. Ik mocht een hele grote zak lokale flower sprouts ontvangen en had daar al deze Speltkorrels met flower sprouts, prei en wortel van gemaakt. Met de rest van die bijzondere groente heb ik dus een stamppotje gemaakt.

 

Flower sprouts

 

Deze super kleine en schattige kooltjes heten flower sprouts maar worden ook vaak kalettes genoemd. De groen paarse mini kooltjes zijn een kruising tussen boerenkool en spruitjes. De flower sprouts zijn sinds 2010 op de markt en zijn de nieuwe superfoods, ze zitten namelijk boordevol vitaminen. Boerenkool was al een superfood, maar niet iedereen vindt dit lekker of weet wat ze ermee moeten doen. Dit mini kooltjes zijn in no-time klaar en je kunt het op heel veel verschillende manieren toepassen.

 

Deze eenhaps toefjes boerenkool zijn een beetje zoet, maar smaken nog wel naar kool. Dus als je eens wat anders wilt, koop dan deze flower sprouts. Je kunt ze koken (3-4 minuten), wokken, bakken, roerbakken of roosteren.
Door ze te roosteren in de oven, krijgen ze een heerlijke smaak. Voeg daarbij nog wat knoflook en tijm voor nog meer smaak toe. De kooltjes blijven een beetje knapperig en dat is juist lekker.

 

Ik heb er nu een vegetarische stamppot van gemaakt, maar je kunt er natuurlijk een lekkere rookworst, gebraden verse worst, een karbonade of een kipfiletje bij serveren.
Wel heb ik veel kaas door de aardappelpuree gedaan. Ten eerste omdat ik dat zo lekker vind en ten tweede voor de eiwitten. Hoeft niet, maar is wel aan te raden. Neem geraspte kaas die jij lekker vindt, ik heb oude kaas gebruikt.

 

Tips:

 

En ik heb nog meer recepten met deze groente voor jou. Wat dacht je van Polenta met kalettes, spekjes en tomaatjes, Kalettes op z’n Oosters of Aziatische gehaktballetjes met rijst en flower sprouts. Klinkt goed toch?

 

 

Recept Geroosterde flower sprouts stamppot: