De kleinkinderen waren te logeren en die willen altijd bakken of helpen met koken. Omdat het bijna Halloween is, wilde ik iets in dit thema maken met ze. Het zijn deze Halloween quesadilla’s geworden en dat vonden ze ontzettend leuk om te maken. Of je nu een Halloweenfeest organiseert of gewoon op zoek bent naar een griezelige traktatie voor de kinderen, deze quesadilla’s zijn precies wat je zoekt. Ze zijn supermakkelijk te maken, zien er fantastisch uit en smaken nog lekkerder dan gewone quesadilla’s. Maak ze zelf of laat de kinderen helpen.

 

Halloween recepten

 

Deze Halloween quesadilla’s in de vorm van een pompoen zijn het leukste en lekkerste dineridee voor de herfst. Ze toveren gegarandeerd een glimlach op je gezicht en zijn perfect voor kinderen. Gevuld met kaasachtige heerlijkheid zijn ze onweerstaanbaar!
Deze eenvoudige quesadilla kan een snelle en feestelijke lunch zijn of onderdeel zijn van een Halloween-feestje. Nu Halloween nadert, is het tijd om leuke Halloween-recepten te bedenken om voor je kinderen te maken en deze quesadilla’s zijn er één om aan de lijst toe te voegen!
De kleinkinderen waren dol op deze leuke quesadilla’s en het beste is: ze zijn zo gemakkelijk te maken! En het mooie van quesadilla’s is dat je ze helemaal kan maken naar eigen smaak.

 

Zo maak je Halloween-quesadilla’s:

 

Dit is eigenlijk supereenvoudig. Neem grote tortilla wraps en snijd ze eerst in de vorm van een pompoen. Dan snijd je gezichtjes uit de bovenste wraps.
Besmeer ze met een lekkere zelfgemaakte tomatensaus* of koop een tomatensaus voor pizza’s.
Vulling kan plakjes ham, salami, kip of ander vlees zijn.
En neem dan een geraspte kaas die lekker smelt, zoals bijvoorbeeld cheddar, Tex-Mex kaas of mozzarella rasp.

 

Normaal gesproken bak je quesadilla’s aan beide kanten in een pan. Maar de uitgesneden gezichten zouden een enorme puinhoop maken als je ze in de pan zou omdraaien. Daarom heb ik de bovenste tortilla eerst goudbruin gebakken in de pan. Daarna bak je de belegde onderkant en leg je de bovenkant erop. Hierna bak je ze af in de oven tot de kaas gesmolten is.

 

Nu Halloween in aantocht is, heb ik nog meer spooky recepten voor jullie. Je vindt ze hier.

 

 

Recept Halloween quesadilla: