Deze Galette met pompoen en paddenstoelen is een heerlijke vegetarische hartige taart. Serveer het voor een speciaal etentje thuis. Maak er een lekkere vegetarische jus bij en een groene salade en je hebt een compleet vegetarisch menu.

 

Galette

 

Een galette is een Franse open platte taart welke hartig of zoet kan zijn. De platte taartbodem wordt – als de vulling erop ligt – naar binnen gevouwen en dan gebakken. Het is een makkelijk te maken taart, wat je kunt vullen met van alles wat jou lekker lijkt. De bodem kan gemaakt worden bladerdeeg of een zelfgemaakt deeg van bloem, boter, eidooier en ijskoud water.
Maar je kunt het deeg ook kant-en-klaar kopen. Ik heb een rond vers taartdeeg gekocht die je alleen nog maar hoeft uit te rollen en te vullen. Je kunt van dit deeg ook zoete taarten bakken of een hartige taart zoals een quiche maken. Super makkelijk!

 

Kaas

 

Ik heb een hele speciale kaas voor dit gerecht gebruikt, namelijk een te lekkere Pecorino met truffel. Deze intens pittige Italiaanse kaas gemaakt van schapenmelk is rijkelijk voorzien van zwarte truffels. Deze kaas is een ware delicatesse voor de echte liefhebber. Heerlijk op een kaasplankje maar ook een lekkere smaakmaker zoals op deze hartige taart.
Pecorino is natuurlijk een hele bekende kaas uit Italië, deze zoutige kaas is heerlijk over een pizza, pasta of om er pesto van te maken.
En deze kaas met Italiaanse zwarte truffel is echt hemels. Ik bestel deze Pecorino kaas met truffel en trouwens heel veel andere soorten kaas bij Hoogendoornkaas.nl online. Kaas van de echte kaasboer bij jou aan huis geleverd, ideaal!

 

Tips:

 

Je kunt de vulling al ruim van te voren maken als je op de avond van het etentje zelf niet teveel werk eraan wilt hebben. Vul dan op het laatst het deeg met de vulling en zet het dan in de oven. Op die manier heb je er dan geen omkijken naar.
Omdat ik heel veel salie in de tuin heb staan en omdat dit zo goed samen gaat met pompoen, heb ik dit kruid verwerkt op de galette. Giet eerst wat olie op de blaadjes voordat ze op de taart gaan, dan bakken ze lekker krokant.
Als je er een vegan gerecht van wilt maken, laat dan de kaas achterwege.
Hier vind je trouwens het recept voor een heerlijke vegetarische jus.

 

Recept Galette met pompoen en paddenstoelen: