Ik heb twee van mijn favorieten gecombineerd in een gerecht. En dat is deze heerlijke nachos met Mexicaanse maïssalade esquites geworden. Nachos zijn tortilla chips met een soort gesmolten kaas en toppings. Het probleem met veel nacho recepten is dat als je de chips met de toppings bakt, de chips snel drassig worden. Om dat tegen te gaan, besloot ik de nachos met kaas apart te bakken en vlak voor het opdienen met de topping te beleggen. Zo blijven de chips knapperig en zijn ze niet slap als je ze probeert op te pakken.

 

Nachos

 

Nachos is zo’n typisch gerecht uit de Tex-Mex keuken. Meestal wordt het als snack gegeten.
Nachos zijn tortilla chips die bedekt worden met kaas en jalapeño pepers en dan in een hete oven gezet totdat de kaas lekker smelt de chips. Je kunt dit aftoppen met van alles, wat jij maar lekker vindt. Ik heb het nu gedaan met die zalige Mexicaanse maïssalade esquites.
En de nachos heb ik deze keer in de airfryer gebakken. Dit ging supersnel omdat je de airfryer niet te lang hoeft voor te verwarmen.

Nachos met Mexicaanse maïssalade esquites

 

Ook zo dol op nachos? Nou dan heb ik nog meer lekkere recepten voor jou:

 

Vegetarische kipstukjes nachos
Nachos met vegetarisch gehakt
Tuna melt nachos
Nachos met gehakt en kaas

 

Mexicaanse maïssalade esquites

 

Esquites betekent ‘geroosterde maïs’ en is een heerlijk Mexicaans straatvoedsel met maïskorrels als hoofdingrediënt. De maiskorrels worden gebakken en op smaak gebracht met roomboter en mayonaise.
Dit heerlijke streetfood is zo populair in Mexico, je vindt het waarschijnlijk overal op straat, in foodtrucks en in restaurants wanneer je in Mexico bent. Hoewel het basis ingrediënten maïs is, maakt iedereen het net iets anders. Er worden soms verschillende ingrediënten toegevoegd en ze hebben zelfs verschillende namen in verschillende delen van Mexico.
Deze topping heeft de smaken van esquites, maar bevat geen mayonaise of roomboter.

 

Tips:

 

Kaas*: Ik heb deze nachos met Emmi Raclette kaas gemaakt en moet zeggen dat dit heerlijk was. Deze heerlijke kaas smelt natuurlijk goed en dat is juist zo lekker over de nachos.

Cheddar kaas is een goed alternatief voor nachos.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Nachos met Mexicaanse maïssalade esquites: