Ik heb een heerlijk, supersnel en makkelijk nagerecht voor jullie. Deze bevroren druiven in witte chocoladesaus recept heb ik eerlijk gepikt van Nigella Lawson. Iced berries with Limoncello white chocolate sauce heet het recept van haar. Ze gebruikt gemengd rood fruit uit de vriezer hiervoor, ik heb heerlijke blauwe Sable druiven in de plaats genomen.
Wat dit nagerecht zo fantastisch maakt voor een last-minute dessert, is dat je het fruit in de vriezer kunt bewaren totdat je het nodig hebt. Ik veronderstel dat je in de zomer verse bessen zou kunnen gebruiken, hoewel je dan helaas het contrast tussen de warme rijke saus en het ijskoud fruit zou verliezen.

 

Dessert

 

De naam van het recept zal de verrukkelijke smaak of textuur niet kunnen verraden als je de eerste hap neemt. Maar voor dit specifieke recept was het de naam die ervoor zorgde dat ik het wilde maken zodra ik het las. Het recept is overgenomen uit het boek ‘Nigellalissima’ van Nigella Lawson. Ik vond het heerlijk om over haar liefdesaffaire met Italiaans eten te lezen. De mijne is niet zo intens als die van haar, maar ik ben dol op Italiaans eten. En ook al bereid ik misschien niet elk recept van haar, toch lees ik graag over elk recept. Haar beschrijvingen van recepten en ingrediënten en wat het kookproces met ze doet, zijn fascinerend voor een foodie.

 

Fruit

 

Zoals gezegd, heb ik die heerlijke zoete blauwe Sable druiven genomen. Ik had ze in de vriezer gedaan voor iets anders, maar was ze helemaal vergeten. Totdat manlief op zondagavond (zondag is ons toetjesdag) vroeg wat het dessert was. Oeps helemaal vergeten, even in de vriezer kijken wat daar ligt en of ik daar nog iets van in elkaar kon flansen. Tada….daar vond ik de bevroren druiven en bedacht toen dat ik dit nagerecht van Nigella wel kon maken. Nou ik kan je verklappen dat dit een groot succes was. Als de Sable druiven weer bij de AH in de aanbieding zijn, koop ik een bakje extra en doe die weer in de vriezer.

 

Tips:

 

Als je druiven gebruikt, koop dan wel pitloze druiven.

Haal ze wel 10 minuten van te voren uit de vriezer anders zijn ze nog keihard en dat is niet lekker. Je kunt de bevroren druiven heel makkelijk van de takjes trekken*, doe dit wel.

Je kunt de Limoncello zelf maken, hier vind je het recept.

En tegenwoordig bestaat er ook alcoholvrije Limoncello, koop die als je geen alcohol gebruiken wilt, maar toch de smaak van Limoncello erin verwerken wilt.

Serveer het gerecht in diepe borden of schaaltjes.

 

 

Recept Bevroren druiven in witte chocoladesaus: