Ja soms houd je eigelen of eiwitten over van een recept. Ik had nog twee eiwitten over en vind het dan zonde om weg te gooien. Opkloppen dan maar en er iets lekkers van maken. Om de yoghurt iets dikker te maken, heb ik deze laten uitlekken. Je kunt dit door een schone theedoek doen, maar ook in een plastic koffiefilter met een papieren filter erin. Gaat ook heel erg goed en dan hoef je geen theedoek te wassen. Deze kersen met een luchtige yoghurt is heerlijk als toetje. Simpel te maken, maar o zo lekker. Door de geklopte eiwitten krijg je een hele luchtige yoghurt. De kinderen zullen het vast heerlijke vinden.

Kersen met een luchtige yoghurt

Als het geen kersentijd meer is, kan je natuurlijk ook kersen uit de diepvries gebruiken, laat deze dan eerst ontdooien. Maar verse kersen zijn toch wel het lekkerst.

 

Eiwit over?

 

Je kunt van eiwitten die je over hebt, ook heerlijke pavlova’s maken zoals bijvoorbeeld deze Pavlova met passiefruit. De pavlova’s zijn natuurlijk ook lekker met andere soorten fruit, zoals bijvoorbeeld kersen.