Ik heb een feestelijk nagerecht voor jullie wat heel makkelijk te maken is. Het ziet er prachtig uit en is ook nog eens super lekker. Deze Amarena kersen cheesecake in een glaasje moet je beslist eens maken. Serveer het in een mooi glas, zodat je kan zien wat er allemaal in zit. En het staat ook nog eens leuk.

 

Amarena kersen

 

Ik heb voor dit gerecht Amarena kersen gebruikt. Deze kersen uit Italië worden in een suikersiroop ingelegd. Hierdoor zijn ze lang houdbaar en worden ze lekker zoet en kan je de siroop ook heel goed gebruiken. Door het inleggen van de kersen in de siroop, krijgen de kersen een knapperig velletje heeft de siroop een lekkere kersen smaak.
De kersen worden vooral door banketbakkers of patissiers gebruikt. Het voordeel van deze kersen is natuurlijk dat die het hele jaar verkrijgbaar zijn.
De kersen zijn ook heerlijk op een bolletje vanille-ijs of in combinatie met pure chocolade.

 

Ben jij ook zo gek op die Amarena kersen? Dan heb ik nog meer heerlijke recepten hiermee:

 

Koffiecocktail met Amarena
Sticky buns met Amarena kersen en witte chocola
Yoghurt panna cotta met Amarena kersen
Amarena kersen tonic mocktail
Schwarzwalder Kirsch Trifle
Kersen semifreddo

 

Cheesecake

 

Een cheesecake is een Van oorsprong Amerikaanse taart die gemaakt wordt van verse roomkaas. Het is de Amerikaanse versie van de Nederlandse kwarktaart.
Er bestaan heel veel soorten cheesecake, je kunt er namelijk eindeloos mee variëren. Daarnaast heb je gebakken en niet gebakken (no-bake) cheesecakes. De bekendste cheesecake is toch wel de New York cheesecake, een gebakken cheesecake die stevig aan de buitenkant en zacht van binnen is.

 

Ik heb nu een no-bake cheesecake in een glaasje gemaakt. Dezelfde ingredienten als de no-bake cake, maar dan geserveerd in een glas. Super makkelijk om te maken en super leuk om zo te serveren. Neem een mooi cocktailglas en je hebt een feestelijk dessert om te serveren op een etentje thuis.

 

Tips:

 

Ik koop de Amarena kersen en die kleine lekkere Amaretti koekjes bij de Lidl als ze een Italiaans thema hebben.

Als je geen alcohol wilt gebruiken, kan je de likeur achterwege laten.

 

 

Recept Kersen cheesecake in een glaasje: