Op 14 februari is het Valentijnsdag en mijn verjaardag. Hoe leuk is dat! Al jaren word ik op deze dag vreselijk verwend door mijn lief en dat vind ik geweldig. Het is gewoon een leuke dag om jarig te zijn. Zo vlak voor Valentijnsdag begint het toch wel te kriebelen en wil ik weer een […]
Deze sticky buns met Amarena kersen en witte chocola zijn een ware traktatie. Maak ze voor een speciale dag. Lekker voor bij de koffie of serveer het bij de brunch op een vrije (feest)dag. Amarena kersen zijn ontpitte zure kersen die in een suikersiroop zijn ingelegd. Ze komen uit ItaliĆ«. Door de siroop krijgen […]
Panna cotta is een van oorsprong Italiaans dessert. Panna cotta betekent gekookte room en dat is dan ook de basis van dit nagerecht. Het is een zijdezacht puddinkje wat meestal bestaat uit alleen maar room(!). Niet goed voor de lijn dus. Daarom heb ik nu een Yoghurt panna cotta met Amarena kersen gemaakt. Het […]
In deze Amarena kersen tonic mocktail heb ik een tak basilicum gestoken voor extra smaak. Je zult het misschien een vreemde combinatie vinden, maar geloof met kersen en basilicum zijn een goede match. Als je niet van basilicum houdt of je hebt het niet in huis, gebruik dan verse munt. Natuurlijk kan je voor […]
Deze Schwarzwalder Kirsch Trifle is een fantastisch nagerecht voor de Kerstdagen. Maak het een dag van tevoren, dan kunnen de smaken er goed intrekken. Het is even een klusje, maar dan heb je ook wat. Een prachtig dessert wat de show zal stelen op de Kersttafel. Het voordeel van dit dessert een dag van te […]
Tussen al het zomerfruit verschijnen eind juni de kersen. Tijd om deze te gebruiken in dit dessert.