Dit ijs is simpel te bereiden en heerlijk met de verse kersen. De temperaturen stijgen, het is weer tijd voor lekker zelfgemaakt ijs. Kersen whisky ijs is de perfecte afsluiting van een diner op een zomeravond. Met slechts een paar ingrediënten heb je alles in huis om dit heerlijke ijs te maken. Voeg kersen, jouw favoriete whisky, slagroom, gecondenseerde melk en suiker toe en je hebt de perfecte combinatie voor fantastisch zelfgemaakt ijs.

 

Kersen whisky ijs

 

Stel je een zomers een etentje buiten voor, wanneer het avondlicht zich nog ver over de hemel uitstrekt. Er staat een schilderachtige tafel in de tuin onder zorgvuldig gespannen lampen. Je laat je beste culinaire vaardigheden zien met een seizoensgebonden aperitief en een heerlijk diner. En net als iedereen denkt dat je jezelf hebt overtroffen, verwen je ze met een zelfgemaakte zomerse bolletje kersen whisky ijs als toetje. Een gedenkwaardige traktatie en het kan niet eenvoudiger zijn om te maken.

 

De kersen worden ontpit en gekookt met whisky en suiker. IJs kan lastig zijn, vooral als je er alcohol in wilt verwerken. Een flinke scheut drank en je krijgt misschien een ijsje dat gewoon niet bevriest. Ik heb dit eerder gedaan met rum rozijnenijs, waarbij ik iets te gul was met de rum. Wat ik maakte was uiteindelijk een dronken milkshake (was ook lekker, haha).
De vuistregel is dat je niet verder kunt gaan dan 5 eetlepels alcohol voor 1 liter ijs, anders wordt het ijs te zacht.

 

IJs maken zonder ijsmachine

 

Dit ijsrecept is de perfecte manier om ijs te maken zonder ijsmachine. Gemaakt met slechts een paar ingrediënten. En er zijn geen luxe apparatuur, ijsmachines of speciaal gereedschap voor nodig!
Een traditioneel zelfgemaakt ijsrecept begint vaak met het koken van een custard. De custard wordt vervolgens toegevoegd aan een ijsmachine en deze draait totdat de custard is ingevroren tot een romige verrukking, zoals dit vanille roomijs.

 

Geen ijsmachine? Geen probleem!
Dit ijs is gemaakt met eenvoudige ingrediënten, eenvoudige stappen en er is geen ijsmachine nodig!
Combineer de gezoete gecondenseerde melk en slagroom in een grote kom (zie recept hieronder). Klop dit op (duurt ongeveer 10 minuten). Meng er de smaakmakers door en een scheut alcoholische drank.
Meng niet te lang, anders zal het eindresultaat niet zo licht en luchtig zijn.
Nu ben je klaar om het in te vriezen! Giet gewoon in een cakevorm of diepvriesbak en dek af met plasticfolie. Zet dit gedurende minimaal 4 uur, maar bij voorkeur de hele nacht in de vriezer.

 

Op deze manier heb ik al heel veel verschillende soorten ijs gemaakt, zoals deze heerlijke:

Limoncello ijs
Irish Coffee ijs
Karamelijs
Hazelnoten ijstaart
Ruby chocolade ijs
Vlierbloesemijs
Stroopwafelijs
Pindakaasijs

 

 

Recept Kersen whisky ijs: