Granita’s zijn gemakkelijk te maken en je hebt er geen speciale apparaten zoals een ijsmachine voor nodig. Deze kiwigranita met munt is verfrissend en boordevol kiwismaak. Dit eenvoudige recept heeft slechts een paar ingrediënten nodig: verse kiwi’s, suiker, limoen en verse munt.

 

Is er iets verfrissender op een warme dag dan een ijskoud, bevroren toetje? Ik hou van de warmte van het zomerweer, maar ik ben altijd op zoek naar manieren om af te koelen. En een lichte en verfrissende kiwigranita met munt voldoet aan al mijn eisen.
Het is makkelijk te maken, zit boordevol verse kiwi’s en smaakt fantastisch! De eenvoudige traktatie is gemaakt met slechts 4 ingrediënten en vereist geen ijsmachine, alleen een vriezer en een vork.

 

Wat is granita?

 

Dit is de belangrijkste vraag! In de eenvoudigste bewoordingen is granita een Italiaans dessert gemaakt van bevroren vruchtensappen. Dit populaire ijsdessert, afkomstig uit Sicilië, is nu wereldwijd populair.
Het geheim van een geweldige granita zit in de manier waarop de ijskristallen worden gevormd. Granita heeft prachtig gevormde ijskristallen die zijn gemaakt door het fruit- en suikermengsel zachtjes te roeren terwijl het bevriest in de vriezer.

 

Maken

 

Granita van kiwi’s maken is eenvoudig, je hoeft alleen maar in huis te zijn zodat je het af en toe kunt roeren terwijl het vriest.
Maak eerst een fruitpuree in de keukenmachine of blender.
Voeg wat suikersiroop toe voor de zoetheid en een beetje limoensap om de smaken in evenwicht te brengen.
Breng het gemengde mengsel vervolgens over in een ondiepe bak in de vriezer.
Daarna hoef je alleen maar een vork te gebruiken om de ijskristallen elk uur voorzichtig van de zijkant van de schaal weg te schrapen totdat de granita volledig is bevroren. Je hoeft alleen nog maar te serveren en te genieten!

 

Tips:

 

Ik mijn granita vergeten te roeren en nu is het een stevig blok. Is alles verloren?
Dit is iedereen die granita maakt minstens één keer overkomen, denk ik. Haal het blok ijs uit de vriezer en laat 10 minuten staan. Rasp dan met een grove rasp het blok tot granita. Dit is een hele eenvoudige manier om ook een soort granita te maken.

En ik heb nog meer heerlijke granita’s voor jullie, zoals deze:

Aardbeien Crodino granita
Espresso granita
Granita van grapefruit met dragon
Vlierbloesem granita met bramen en munt
Cantaloupe granita met munt
Muntthee granita met oranjebloesem

 

 

Recept Kiwigranita met munt: