Paneer eens de kippenlevertjes, dan krijgen ze een lekker krokant korstje. De Krokante kippenlevertjes met bloemkoolpuree zijn heerlijk met deze puree erbij.
Heb je liever een soepje, maak dan deze Geroosterde bloemkool en zoete aardappelsoep
Paneer eens de kippenlevertjes, dan krijgen ze een lekker krokant korstje. De Krokante kippenlevertjes met bloemkoolpuree zijn heerlijk met deze puree erbij.
Heb je liever een soepje, maak dan deze Geroosterde bloemkool en zoete aardappelsoep
Maak de bloemkool schoon en snijd deze in hele kleine stukjes. Kook de bloemkool in de melk (en eventueel wat water erbij) met zout gaar.
Giet het af maar vang de melk wel op en doe het met een klont boter in de blender en pureer tot een mooie gladde puree. Als de puree te dik is kan je nog wat melk toevoegen, breng op smaak met peper en zout.
Zet 3 schalen klaar: 1 met bloem, 1 met losgeklopt ei en 1 met de panko.
Rol de kippenlevers eerst in de bloem, dan door het ei en als laatste door de panko.
Bak in een grote koekenpan in een scheut olijfolie de kippenlevers rondom goudbruin en gaar in circa 5 minuten.
Bak in een andere pan de spekjes krokant, voeg dan de uiringen toe en bak deze tot ze zacht zijn.
Serveer de kippenlevers op de puree en lepel er wat spekjes en ui bij.