Als jij een liefhebber bent van kippenlevertjes, dan kan ik jou dit broodje aanbevelen. Kippenlevers met spek en uien is een klassieke combinatie. Ik heb een krokante “paneermeel” gemaakt van deze smaken. Dus de spek en uien in de vorm van een krokant jasje. Het is een zalig stokbroodje krokante kippenlevers geworden.

 

Kippenlevertjes worden niet zoveel gegeten in Nederland en dat is jammer. Het is niet alleen heel erg lekker, maar ook goedkoop en tevens gezond voor je. Koop dan het liefst biologische kippenlevertjes en niet de levertjes uit de supermarkt. Als dieren een goed leven en gezond hebben gehad, is het vlees ook gezond voor ons.
Kippenlevertjes en sowieso lever bevatten heel veel voedingsstoffen, zoals vitaminen A en B en mineralen. Er zit veel ijzer in welke jouw lichaam makkelijk kan opnemen, veel meer dan in bijvoorbeeld spinazie. Eigenlijk is het een soort superfood.
Zelfs bij een klein beetje eten van lever, doet jouw lichaam goed.

 

De Fransen eten heel veel orgaanvlees, maar in Nederland zijn we er geen liefhebber van. Dat is zonde, want door orgaanvlees te eten wordt het hele dier geconsumeerd en is het niet alleen voor het lekkerste stukje vlees gedood. Dit klinkt een beetje akelig, maar zo is het wel.
Dus als je de volgende keer lever, niertjes, zwezerik of tong ziet liggen, doe dan eens gek en koop het.

 

Kippenlevertjes

 

En nog een heerlijk recept met kippenlevertjes zijn deze Krokante kippenlevertjes met bloemkoolpuree. Probeer die ook eens!

 

 

Recept Stokbroodje krokante kippenlevers: