Ik deed weer mee aan – de voorlopig laatste –swiepswoepswap van Mandy&More. Je kunt bij deze receptenswap opgeven aan wat voor soort receptensite je gekoppeld wil worden. Ik heb me deze keer laten verrassen en werd gekoppeld aan Evelien van gezellige recepten. Om mezelf uit te dagen, heb ik toch weer gekozen om iets te gaan bakken wat ik nog nooit gemaakt had. Ja want inmiddels weten jullie het waarschijnlijk al dat ik niet zo’n koekenbakker ben. Bij Evelien vond ik een cake met chocolade en heb daar deze swirlcake met chocolade en Cointreau van gemaakt. Nou ja swirlcake, dat is niet helemaal gelukt maar wat wel gelukt is dat ik een heerlijke cake gebakken heb.

 

Foodswap

 

Mandy heeft al jaren deze swiepswoepswap georganiseerd en ik heb daar vaak aan meegedaan. Het is leuk om jezelf uit te dagen met recepten die je normaal niet zou maken. Zo stond er dus nog helemaal geen cake recept op mijn site, hoog tijd dus om dit eens te maken. En Evelien van gezellige recepten heeft mij inspiratie gegeven om te gaan bakken. De recepten op haar site zijn makkelijk en snel te bereiden.

 

Swirlcake

 

De cake op haar site is geen swirlcake, maar heeft wel een deel chocolade erin verwerkt. Ik dacht een leuke swirlcake oftewel, marmer- of zebra cake te maken, maar de swirl is niet helemaal gelukt. Waarschijnlijk omdat ik te veel chocoladecake gemaakt had. Daarom heb ik het recept aangepast naar éénderde deel chocolade en twee derde deel vanillecake. Ik denk dat het dan wel goed komt met de zebra streepjes in de cake. Goed excuus voor mij om deze heerlijke cake nog eens te maken. Als die gelukt is, zal ik een nieuwe foto plaatsen.

 

Net zoals Evelien heb ik een sinaasappellikeur verwerkt in het chocoladebeslag. De alcohol verdampt tijdens het bakken, maar de sinaasappelsmaak blijft. En chocolade en sinaasappel zijn een goede combinatie. En het voordeel van de likeur in het chocoladebeslag is dat dit beslag niet zo droog wordt. Cacaopoeder in beslag maakt het beslag namelijk droger. Ja ondanks dat ik niet zo’n bakker ben, is dit iets wat ik nog wel weet.

 

 

Recept Swirlcake met chocolade en Cointreau: