Elke keer als onze kleindochters bij ons blijven logeren willen ze bakken met oma. En meestal zijn dit cakejes (muffins) of koekjes. Pindakoekjes zijn hun favoriet, we hebben ze al diverse keren gemaakt. Ik heb ze een paar keer gemaakt met slechts drie ingrediënten, maar die vielen te snel uit elkaar. Dus maken we nu pindakaaskoekjes met 4 ingrediënten en dat geeft een goed resultaat. En ik moest het recept ook op de site zetten van ze, zodat ze deze heerlijke koekjes ook thuis kunnen maken met mama of papa.

 

Koekjes

 

Ik ben niet zo’n koekenbakker, maar voor de meisjes maak ik natuurlijk een uitzondering. En wat vinden ze dat leuk om ze te maken. Ze hebben prachtige schortjes uit Zuid-Frankrijk van opa gekregen en die gaan eerst om voordat ze de krukjes pakken zodat ze aan het aanrecht kunnen staan. Het is meestal wel een gevecht wie wat mag doen…. nee ik wil de pindakaas afmeten! Zo gaat dat dan door. Maar uiteindelijk komen er toch lekkere koekjes uit de oven en moeten ze even het geduld opbrengen om ze te laten afkoelen. Verder krijgen ze geen snoep bij mij, maar mogen ze wel iets eten van wat we gebakken hebben.

 

Pindakaas

 

Je moet wel een echte liefhebber van pindakaas zijn, want je proeft natuurlijk alleen maar pindakaas. Ik gebruik altijd pindakaas met stukjes pinda* erin, ik vind het namelijk lekker dat er nog wat crunch in het koekje zit. Ik weet niet of die smeuïge pindakaas zal werken, misschien wordt het beslag te vloeibaar in de oven. Wellicht kan ik het een keertje uitproberen voor jullie.
Omdat wij zo gek zijn op pindakaas, kan je nogal veel recepten met pindakaas vinden op de site. Zoek ze maar eens op. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke Pindakaas ijslollies, Kokos, noten en pindakaasballetjes, Reese’s pindakaas fudge of Overnight oats met pindakaas?

 

4 ingrediënten

 

De bloem bindt het deeg, zonder bloem vallen de koekjes erg uit elkaar. Gebruik zoveel of weinig bloem tot je een stevig deegje hebt. Ik heb twee volle eetlepels gebruikt.
Daarnaast heb je een heel ei (M) nodig en suiker. Er gaat nogal veel suiker in, maar ja koekjes moeten zoet zijn toch? Ik wil de koekjes ook nog eens maken met een suikervervanger, kijken of dat lukt. Zo ja, dan laat ik jullie dit weten.

 

Tip:

 

Bewaar de koekjes in een luchtdicht blik.

 

 

Recept Pindakaaskoekjes met 4 ingrediënten: