Manlief gaat tegenwoordig heel vroeg van huis en daarom maak ik alvast elke avond ervoor een ontbijtje klaar voor ons. Dan kan hij het ’s morgens uit de koelkast pakken en toch even genieten van een heerlijk ontbijt voordat zijn dag begint. Een van zijn favorieten is deze Overnight oats met cacao en pindakaas, daar maak ik hem echt blij mee. Het is dus elke ochtend een verrassing voor hem wat er in de koelkast staat.

 

Overnight oats

 

Dit is een manier om havervlokken lekker te maken zonder dat je het hoeft te koken. En daarom is het zo fijn dat je dit de avond ervoor kunt klaarmaken. Door de havervlokken een nacht te laten wellen in vocht, zoals (plantaardige) melk en/of yoghurt, ontstaat er een dikke pap. Je kunt deze pap op smaak brengen met wat jij maar lekker vindt. De klassieke combi van chocolade met pindakaas is natuurlijk super lekker. Het is zelfs zo lekker, dat je het ook als nagerecht of tussendoortje kunt eten.

 

Havervlokken

 

Dit ontbijt gemaakt van havervlokken is het perfecte gerecht om de dag mee te starten. Je maakt het snel klaar en ’s ochtends staat er al iets lekkers voor je in de koelkast en hoef je niets meer klaar te maken. Het is een lekker en verantwoord ontbijt en als je wilt kan je het ook nog opwarmen in een pannetje of in de magnetron. Doe er dan wel iets meer melk doorheen, anders wordt het te droog als je het opwarmt.

 

Havervlokken zijn in principe glutenvrij (let wel op de verpakking of dat er wel opstaat!) en daarom geschikt voor iedereen.
Ik heb er nog proteïne (whey) poeder door heen gedaan voor extra eiwitten, dit maakt het ook lekker zoet waardoor je er verder geen suiker of zoetmiddelen doorheen hoeft te doen.
Je kunt plantaardige melk gebruiken om een vegan ontbijtje te creëren.
De pindakaas kan je ook vervangen door een andere notenboter, zoals een amandelboter of een zelfgemaakte walnotenpasta.

 

Tips:

 

Als topping heb ik plakjes banaan, pindakaas en chocodrops gebruikt, maar je kunt ook blauwe bessen, frambozen of gehakte noten erop doen.

Ik heb diverse overnight oats recepten op de site staan, zoek ze maar eens op.

 

 

Recept Overnight oats met cacao en pindakaas: