De zomer is in volle gang en de temperaturen stijgen. Tijd om lekkere ijsjes te maken. En tjonge wat zijn deze pindakaas ijslolly’s oftewel magnums met chocolade lekker geworden zeg! Ben je gek op pindakaas, dan moet je dit eens proberen. Heel erg makkelijk om te maken en goddelijk lekker. Je moet wel een paar uurtjes geduld hebben voordat je dit ijsje kunt eten, maar het is het wachten waard.

 

IJs

 

Zijn jullie ook zo gek op ijs? Nou ik wel hoor, het is mijn guilty pleasure. En vooral zelfgemaakt ijs, dat vind ik toch het lekkerst. Ik heb heel veel lekkere ijsrecepten op de site staan waarvoor je geen ijsmachine nodig hebt. Supermakkelijk om te bereiden en echt erg lekker. Zoek ze maar eens op onder het kopje: Recept zoeken, ga dan naar Categorie en hier klik je op Nagerechten. Nu komen alle toetjes voorbij, maar je kunt ook nog onder Sleutelwoord, ijs invullen. Dan vind je heel veel verschillende soorten ijs. Van waterijsjes, roomijs, granita, parfaits, yoghurtijs tot aan ijslolly’s toe.

 

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze dulce de leche ijs met zeezout, kersen whisky ijs, kokosijs of Piña Colada ijs? Klinkt goed hè?

 

Pindakaas

 

Ik heb voor dit ijs de 100% pindakaas met stukjes pinda gebruikt, deze pindakaas is gemaakt van alleen maar pinda’s en heeft verder geen toevoegingen. Je zou de pindakaas ook zelf kunnen maken door ongeroosterde en ongezouten pinda’s een hele tijd te laten draaien in een foodprocessor. Dan wordt het vanzelf een pindakaas.

 

Maar van pindakaas uit de winkel kan dit ijs ook heel goed gemaakt worden.
Verder heb je nog slagroom en gecondenseerde melk nodig, dit klop je samen met de pindakaas tot een luchtig geheel (niet te stijf). Dit lepel je in de ijslollyvormpjes en laat het een paar uur in de vriezer opstijven. De ijsjes zijn zo al heerlijk, maar met de chocolade eromheen nog lekkerder.

 

Tips:

 

Ook zo gek op pindakaas? Probeer dan deze cacao pindakaas smoothie

Extra nodig: magnum ijslolly vormpjes (L)

 

 

Recept Pindakaas ijslolly’s: