Tex Mex pasta

Tex Mex pasta

Mexicaanse smaken zoals chili, koriander, zwarte bonen, maïs en een tomaten verwerkt in een pastagerecht. Als jij ook zo gek bent op deze keuken dan wil je Tex Mex pasta echt proberen! Maak hem helemaal naar eigen smaak met de bonensoorten, vlees en specerijen die jij lekker vindt. En voeg lekker veel rode peper toe […]

Courgetti met pittige garnalen

Courgetti met pittige garnalen

Ik heb ooit een spiralizer gekocht en heb hier nog steeds veel plezier van. Wortels, courgette, komkommer en bietjes, van al deze groenten kan je groente ‘spaghetti’ draaien. Vandaag eten we courgetti met pittige garnalen. Ze noemen het courgetti omdat het een soort spaghetti van courgette is. Het is een lekker gerecht met de garnalen, […]

Shakshuka groentestoof met eieren

Shakshuka groentestoof met eieren

Ik heb al diverse keren shakshuka gemaakt, maar kwam erachter dat ik nog nooit een recept hiervan op de site geplaatst had. Dus nu heb ik voor jullie het recept van deze shakshuka groentestoof met eieren voor jullie uitgeschreven en geplaatst. Je kunt dit gerecht als ontbijt, lunch of zelfs als avondmaaltijd eten.   Shakshuka […]

Visstoofpot van Ibiza Guisat de Peix

Visstoofpot van Ibiza Guisat de Peix

Ik kom al 40 jaar op Ibiza en mijn broer woont er al 35 jaar. Ibiza is erg toeristisch maar kent ook nog rustige en onontdekte plekken. Daar vind je nog het authentieke Ibiza en de lokale restaurantjes waar ze de typische Ibicenco gerechten serveren. Zo hebben wij ooit in het restaurant Can Cires in […]

Vegetarische noedels met tahinsaus

Vegetarische noedels met tahinsaus

Ik heb voor jullie een makkelijk te maken en heerlijk noedel gerecht. Romige tahinsaus gemengd door noedels met daarbij vegetarische kipstukjes en spinazie. Dit wil je proeven. En deze vegetarische noedels met tahinsaus heb je ook nog eens snel in elkaar geflanst, ideaal voor een drukke dag.   Noedels   In principe kan je elk […]

Kipgehaktballetjes in kokosmelk

Kipgehaktballetjes in kokosmelk

Dit is weer zo’n recept wat gemaakt werd van diverse producten die nog in de koelkast lagen. Ik had nog kipgehakt wat nodig gebruikt moest worden, een paar stukjes bloemkool en nog wat sugar snaps. Wat doe je ermee? Nou deze heerlijke kipgehaktballetjes in kokosmelk maken. Eerst wilde ik er een soort Aziatisch gerecht van […]

Mosterdsoep met worstkruim

Mosterdsoep met worstkruim

In een pakket met Friese producten die ik van manlief kreeg zat o.a. een pot Friese mosterd. Nu staat Friesland niet echt bekend om de mosterd, maar toch wordt daar dus lekkere gele grove mosterd gemaakt. De Zaanse, Limburgse en Groninger mosterd zijn de meest bekende mosterdsoorten in ons land, maar dat wil niet zeggen […]

Het is nog steeds mosseltijd, laten we er zoveel mogelijk van genieten nu het nog kan. Natuurlijk zijn mosselen zo gekookt heerlijk,

Pasta met mosselen en nduja

Het is nog steeds mosseltijd, laten we er zoveel mogelijk van genieten nu het nog kan. Natuurlijk zijn mosselen zo gekookt heerlijk, maar ik vind het leuk om ermee te experimenteren. Zoals in deze pasta met mosselen en nduja, heerlijke mosselen op z’n Italiaans. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor dit snel te […]

Bloemkool green goddess soep

Bloemkool green goddess soep

Deze soep is gebaseerd op de Amerikaanse green goddess dressing. Ik had heel veel verse groene kruiden in huis en wilde daar iets speciaals mee doen. Nou dat is gelukt met deze zalige bloemkool green goddess soep. Een verse soep vol groente en verse kruiden, dit wil je proberen! En het wordt een super mooie […]

Kippendijen met linzen en paddenstoelen

Kippendijen met linzen en paddenstoelen

Ik heb een heerlijk gerecht voor jullie. Deze kippendijen met linzen en paddenstoelen zijn lekker pittig door de harissa wat ik gebruikt heb in het gerecht. Het is een makkelijk te maken gerecht, de kip bereid je in de oven en voor de rest heb je maar een pan nodig. Ideaal voor een doordeweekse dag. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden