Turkse broodje met visköfte

Ik mocht het kookboek Karsu’s Kitchen ontvangen en heb daaruit dit heerlijke Turkse broodje met visköfte gemaakt. In het boek van Karsu heet dit gerecht Balik köftesi oftewel gegrilde visballetjes. Het recept komt met een mooi verhaal over haar moeder die in de jaren 70 met een Volkswagenbusje op vakantie ging naar Turkije. Onderweg stopten […]

Salsa van ananas, paprika en komkommer

Salsa van ananas, paprika en komkommer

Deze zoete en pittige salsa van ananas, paprika en komkommer zit boordevol frisse smaak en is het perfecte bijgerecht bij de barbecue. Verse stukjes ananas, knapperige rode paprika, komkommer met tomaatjes en koriander komen samen met een combinatie van limoensap voor een scherpe en licht gekruide salsa die absoluut heerlijk is. Voeg dit ananassalsa recept […]

Braziliaans zwarte bonen stoofgerecht Feijoada

Braziliaans zwarte bonen stoofgerecht Feijoada

Dit is één van de beroemde gerechten van Brazilië en als je het een keertje geproefd hebt, zal je het zeker vaker maken! Het is een heerlijke stoofpot van zwarte bonen en verschillende soorten vlees. De langzaam gegaarde, smaakvolle en umami-rijke stoofpot van zwarte bonen uit Brazilië, is gemakkelijk te maken en is een absoluut […]

Vegetarische bibimbap met groene asperges

Vegetarische bibimbap met groene asperges

Het eeuwenoud Koreaans gerecht de bibimbap oftewel “gemengde rijst”, is gewoon witte rijst geserveerd met gebakken groenten, een gebakken ei en pittige smaakmakers. Ik heb nu asperges, paddenstoelen, wortel, sojaboontjes en avocado gebruikt. Hoewel de ingrediënten traditioneel worden gescheiden in kleurrijke secties in een kom, worden ze vlak voor het eten goed door elkaar gemengd, […]

Steak in rum marinade met mangosalsa

Steak in rum marinade met mangosalsa

Deze steak in rum marinade met mangosalsa, heeft een tropische smaak en de marinade zorgt ervoor dat het vlees lekker mals wordt. De smaken van rum, ananas en gember proef je echt in het vlees. Serveer het met een lekkere tropische mangosalsa en zelfgemaakte cassave chips en het Caribische feest kan beginnen!   Flat iron […]

Kippenbouten met harissa en sinaasappel

Kippenbouten met harissa en sinaasappel

Kip gemarineerd in een marinade van harissa, honing en sinaasappel geeft een heerlijke zoete en sticky en kip. Maak het zo pittig als je zelf wilt door meer of minder harissa te gebruiken. Het is een recept van de Britse TV-chef Sabrina Ghayour, ik zag het haar eens bereiden en heb toen gelijk het recept […]

Rendang kipgehaktballetjes met kokossaus

Rendang kipgehaktballetjes met kokossaus

Ik kreeg van Fairtrade hun nieuwe Indonesische kruidenpasta’s. Eentje daarvan was de rendang bumbu. Nu wilde ik kipgehaktballetjes eten die avond en heb daar maar een heerlijke twist aangegeven door er rendang kipgehaktballetjes met kokossaus van te maken. Deze Indonesische stijl sappige kippengehaktballetjes in een rendang kokossaus is supersnel te bereiden en is ongelooflijk lekker. […]

Kerrie kippensoep met kokosmelk

Kerrie kippensoep met kokosmelk

Ik had een heerlijke grote pan kippenbouillon getrokken en hiervan heb ik deze kerrie kippensoep met kokosmelk van gemaakt. De rest van de bouillon heb ik in porties ingevroren, dit kan ik later weer gebruiken in andere recepten. Deze soep is comfort food in een kom, serveer het met lekker zelfgemaakt naanbrood. Deze soep is […]

Bloemkoolstamppot met sucuk en baharat

Bloemkoolstamppot met sucuk en baharat

Deze stamppot is zowel ’s winters als zomers lekker. Als de winter voorbij is, betekent het niet dat je geen stamppot meer eten kunt. Het is geen superzwaar gerecht, maar een heerlijke kruidige stamppot met de smaken van het Midden-Oosten. Hollandse bloemkoolstamppot met sucuk en baharat, een heerlijk twist op een klassieke stamppot. Dit wil […]

Indonesische geroosterde kip

Indonesische geroosterde kip

Ik ben gek op Indonesische smaken en op kip. Nu heb ik deze twee gecombineerd in dit heerlijke gerecht. Gekarameliseerde ketjap met de rest van de marinade voegt een ongeëvenaarde smaak toe aan deze gekruide Indonesische geroosterde kip. Sticky en zoet is deze Indonesische geroosterde kip met een heerlijke marinade! Serveer met gestoomde rijst, groenten […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden