Deze pittige garnalen tortilla dankt zijn kick aan de rokerige chipotle. De saus en koolsla ronden de smaak af. Dit gemakkelijke recept is in een handomdraai samengesteld, waardoor het perfect is voor drukke doordeweekse avonden.
Het beste recept voor pittige garnalen in een tortilla, klaar binnen 30 minuten en boordevol smaak voor het perfecte avondeten. In de pan geschroeide garnalen met een rokerige, pittige rub, genesteld in tortilla’s, met een lekkere rauwkost erbij.

 

Tortilla’s

 

Ik gebruik graag maïstortilla’s, maar ik had nog tortilla wraps op voorraad en heb ze daar nu mee gemaakt. Gebruik het iets kleinere formaat en niet die hele grote. Je wilt ze namelijk dubbelklappen en dan uit het vuistje eten.
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik tortilla’s maak, moet ik ervoor zorgen dat ze gevuld zijn met iets geweldigs. En de laatste tijd verlangt mijn lichaam als een gek naar zeevruchten, zoals garnalen. En aangezien ik altijd zin heb in tortilla’s, dacht ik: laten we mijn twee combineren en een heerlijk gerecht. Goed idee? Ik dacht het al.

 

Garnalen

 

Ik raad aan om voor deze tortilla verse garnalen te gebruiken. Maar je kunt ook de bevroren garnalen gebruiken. Ik raad aan om het in een kom met koud water te ontdooien. Gebruik GEEN heet water, hierdoor zullen de garnalen gaan koken. Dan hoef je alleen maar de garnalen volledig te pellen en te verwijderen.
Voor deze taco’s heb ik de garnalen in de pan geschroeid, maar eerlijk gezegd kun je ze ook braden of grillen.

In de pan geschroeide garnalen: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, voeg olie toe aan de pan en voeg onmiddellijk de garnalen toe. Schroei 2 tot 3 minuten per kant (minder tijd als je kleinere garnalen hebt).

 

Tips:

 

Crème fraîche kan je vervangen door Griekse yoghurt.

Ik ben gek op pittig eten, dus je zult diverse recepten uit bijvoorbeeld Mexico vinden op de site. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Mexicaanse pompoensoep?

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Pittige garnalen tortilla: