Aziatische hotdog van knakwortel

Aziatische hotdog van knakwortel

Ik mocht een pakje Valerie Knakwortels uit Almere ontvangen. Nou ik was natuurlijk super benieuwd hoe dit zou smaken en ik kan je verklappen dat je helemaal niet in de gaten hebt dat je geen ‘echte’ hotdog eet. De smaak van de wortel is lekker en daarnaast heb ik er nog een Aziatische twist aan […]

Koolsalade met rammenas en appel

In de lokale groentebox, de Flevourbox, van februari zaten natuurlijk winterse groenten. Veel lekkere kool en knolgroenten uit onze Flevopolder. De helft van de witte kool had ik al gebruikt in een Witte kool, bonen en tomatensoep, maar ja dan blijft er nog een stuk over. Gelukkig blijven kolen heel lang houdbaar. Nu heb ik […]

Salade met boerenkool en pompoen

Salade met boerenkool en pompoen

Het is herfst en de verse herfstgroenten zoals pompoen, boerenkool en rode kool liggen volop te lonken naar ons in de groentewinkel. Tijd om een heerlijke herfstsalade te maken. Deze salade met boerenkool en pompoen is zo’n salade, lekker met het zoet van een rijpe peer, walnoten, cranberries en een heerlijke dressing.   Groenten vers […]

Geroosterde rode kool met blauwe kaas

Geroosterde rode kool met blauwe kaas

Ouderwetse rode kool met appeltjes is natuurlijk ontzettend lekker, maar deze geroosterde rode kool met blauwe kaas is ook niet te versmaden. Ze noemen tegenwoordig alle groenten die in plakken gesneden zijn “steaks”. Ik heb toch hele andere ideeën bij steaks, voor mij is dat een lekker stukje rundersteak. Daarom noem ik het geen rode […]

Rode kool stamppot

Rode kool stamppot

Ik had een heerlijke rode kool met appels en steranijs gemaakt. Maar er bleef de helft van over. Keurig netjes ingepakt in een zipper bag en ingevroren. Een maandje later toen ik de vriezer wilde schoonmaken, kwam ik die lekkere rode kool weer tegen. Natuurlijk heerlijk om te eten met een gekookt aardappeltje en een […]

Gratin van geroosterde rode kool

Gratin van geroosterde rode kool

Bereid rode kool eens op een hele andere manier. Deze gratin van geroosterde rode kool zal het goed doen tijdens een etentje thuis.   Gratin   Een gratin of gratineren is een gerecht bereiden in de oven waarbij het een lekker krokant (kaas)korstje krijgt. Door de bovenkant te bestrooien met geraspte kaas of paneermeel, ontstaat […]

Rode kool met appels en steranijs

Rode kool met appels en steranijs

Een heerlijke ouderwetse groente, neem er de tijd voor om deze rode kool met appels en steranijs te maken. Je zult iedereen hiermee een plezier doen. Maak het bijvoorbeeld met de feestdagen, heerlijk bijgerecht bij geroosterd vlees, kip of kalkoen.   Kool   Ik wil het eens met jullie hebben over de verschillende koolsoorten. Sommige […]

Rode kool smoothiebowl

Rode kool smoothiebowl

Rode kool smoothiebowl? Yep! Net zoals je van spinazie of boerenkool een lekkere en gezonde smoothie kunt maken, kan dit ook van rode kool. Eigenlijk zijn heel veel groenten wel geschikt hiervoor. Met deze smoothiebowl heb je al een flink portie groente en fruit naar binnen, hoe fijn is dat. En het wordt ook nog […]

Winterse salade met citrus en blauwe kaas

Winterse salade met citrus en blauwe kaas

Deze winterse salade met citrus en blauwe kaas heb ik zo genoemd omdat er rode kool en bloedsinaasappels in verwerkt zijn. Dit zijn seizoensproducten die we graag in de winter eten. Ik heb ze nu gecombineerd in een heerlijke salade.   Als je niet van blauwe kaas houdt, gebruik dan een andere kaassoort die jij […]

Paarse zoete aardappel en rode koolsoep

Paarse zoete aardappel en rode koolsoep

Vind je de kleur van deze paarse zoete aardappel en rode koolsoep niet prachtig? De kleur van de aardappelen zijn al zo mooi, donkerpaars …. heel bijzonder. De herfst is nu echt aangebroken en dit is de tijd voor hartverwarmende soepjes. En dit is er zeker een.   De paarse zoete aardappel is een exclusieve […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden