Ben jij ook zo dol op koffie? Geniet dan van de onweerstaanbare smaak van deze banoffee coffee die jij heel makkelijk zelf thuis kunt maken. Of je nu de voorkeur geeft aan zwart, wit, sterk of zoet, er zijn eindeloos veel koffierecepten om die cravings naar cafeïne te beteugelen. Ik ben een enorme koffieliefhebber en ik ben dol op het uitproberen van verschillende koffierecepten. Houd jij ook van een lekker koffiedrankje? Of ben je gewoon benieuwd naar de verschillende koffierecepten, dan ben je hier op het juiste adres. We houden van coffeeshops, maar er is ook iets speciaals aan het mixen van koffierecepten thuis.

 

Banoffee

 

Een banoffee pie is een heerlijke klassieke Engelse (dessert)taart gemaakt van een soort koekjesbodem met daarop bananen, karamel en slagroom. En soms is er ook nog chocolade en/of koffie in verwerkt. Ik heb deze smaken nu verwerkt in deze zalige banoffee coffee. Een koffie met geprakte banaan, karamel, opgeklopte melk en daarin giet je dan een kopje espresso. ’s Winters is dit warm lekker en zomers kan je er een banoffee ijskoffie van maken, door een flinke dosis ijsklontjes in het glas te doen.

Banoffee coffee

Of je maakt er op een warme dag een milkshake van door deze ingrediënten (koud) en een bol karamel of vanille-ijs te mixen in een blender.

 

En ik heb nog meer verrukkelijke koffierecepten voor de koffieliefhebbers. Probeer ook eens deze:

 

Vietnamese koffie milkshake
Affogato
Iced coffee
Dalgona
Koffie kokos milkshake
Koffie kokos smoothie
Chai koffie latte
Koffie bloedsinaasappel mocktail
Romige ijskoffie en Grand Marnier cocktail
Koffie Frangelico cocktail
Friese koffie met berenburg
Espresso Martini
Gin Tonic koffie
Koffiecocktail met Amarena

 

Tips:

 

Ik heb zelfgemaakte karamel* oftewel dulce de leche gebruikt, maar je kunt ook kant-en-klare karamel in de koffie verwerken.

En dan heb ik ook nog een blog geschreven met heel veel zalige koffierecepten. Dit zijn niet alleen drankjes, maar ook andere gerechten waarin koffie verwerkt is, zoals ontbijtjes waarin koffie verwerkt is, maar ook nagerechten tot zelfs een koffierub voor het vlees aan toe.

 

 

Recept Banoffee coffee: