En weer een heerlijk recept met cold drip coffee. Ik heb voor deze romige ijskoffie en Grand Marnier cocktail een krachtige koffie gebruikt met smaken van sinaasappel. Deze koffie is heel goed geschikt om er ijskoffie van te maken. Maar je kunt ook espressokoffie ervoor gebruiken.

 

Deze cocktail is heerlijk om te drinken na het eten op een warme avond.
Cold brew koffie liefhebbers vinden de meer geconcentreerde en minder bittere en zure smaak van cold brew lekkerder dan conventionele koffie.
Maar wie zegt dat je het alleen in je ochtend kunt drinken?
Deze cocktail is de hele dag geweldig, maar het is een perfecte afsluiter van een etentje. De zoetheid van de sinaasappellikeur geeft hem wat diepte van smaak.

 

French coffee

 

De cocktail is een afgeleide van de French coffee. De tegenhanger van de Irish coffee, die koffie met Ierse whisky voor een stevige kick. De French coffee is de Franse variant op de Irish coffee en doet zeker niet onder voor de Ierse koffie. Verrijkt met een Franse likeur vormt French coffee een perfect after dinner drankje.

 

Lekker om deze warme koffie met drank en slagroom erop te drinken in de winter.
Maar wat drink je na een etentje op een warme avond? Nou deze heerlijke romige ijskoffie en Grand Marnier cocktail natuurlijk. Serveer het als ijskoud dessert en je vrienden zullen verrast zijn.
Ik heb er ook nog een scheut koffielikeur bij gedaan voor extra koffiesmaak.

 

En ik heb nog meer heerlijke dessert cocktails voor jullie, zoals deze:

 

Frozen Irish Coffee
Espresso Martini
Friese koffie met berenburg
Koffiecocktail met Amarena
Bosvruchtensorbet in rosé bubbels
Chai wodka cream cocktail
Koffie Frangelico cocktail
Caribbean iced coffee
Zelfgemaakte Baileys
De Italiaanse klassieker Sgroppino

 

 

Recept Romige ijskoffie en Grand Marnier cocktail: