Baileys oftewel Baileys Irish Cream is een Ierse likeur die gemaakt wordt van whiskey (uiteraard) en room. Het is een populair drankje en is vooral lekker om na en etentje te drinken. Maar deze heerlijke likeur is makkelijk thuis te bereiden. Ik vertel je hier hoe jij zelf de lekkerste Baileys maken kan.

 

Baileys

 

Deze romige likeur is in 1974 ontstaan in Dublin toen David Dand een drankje wilde creëren die een combinatie van Ierse producten was. Namelijk whiskey en room. Het heeft drie jaar geduurd voordat Baileys op de markt gebracht kon worden. En nu heeft dit drankje de hele wereld veroverd. De beste room van Ierland wordt gemengd met de top whiskey uit het land. Hierbij komen nog vanille extracten en chocoladebonen. De rest van de ingrediënten zijn geheim.
En Baileys blijft vernieuwen, zo zijn er nu ook andere smaken te koop zoals de Baileys Mint Chocolate, Baileys Coffee, Baileys Crème Caramel en Baileys Dulce de Leche. Lijkt me stuk voor stuk heerlijk.
Baileys is niet alleen lekker om zo te drinken of met ijs, maar je kunt het ook mixen in een cocktail.

 

En je kunt dit heerlijke drankje ook heel simpel thuis maken. Het voordeel hiervan is, dat je het helemaal naar eigen smaak kunt maken. Wil je meer of minder whiskey erin dan doe je dat. Of meer of minder chocolade of koffiepoeder kan natuurlijk ook.
Bewaar deze likeur in de koelkast, dan weet je zeker dat het een tijdje goed blijft.
Je kunt de ingrediëntenlijst ook verdubbelen of verveelvoudigen en de flesjes als cadeau weggeven. Hoe leuk is dat.

En van deze Baileys kan je weer heerlijk ijs maken.

 

Cocktail met Baileys:

 

Mix 50 ml Baileys, met 25 ml vodka en 25 ml espresso in een cocktailshaker met ijs.
Schud alles goed door elkaar en schenk dan in een glas. Serveer met een paar koffiebonen.

 

 

Zelf de lekkerste Baileys maken: