Gin Tonic koffie? Ja ….. Gin en Tonic met koffie. Ben jij gek op koffie en een goede Gin & Tonic op zijn tijd, probeer dan eens deze bijzondere combinatie. Een bijzondere cocktail voor een warme zomeravond of ’s winters lekker bij de open haard. Je kunt voor deze cocktail zelf van tevoren een paar sterke espresso’s zetten en laten afkoelen of je zet of koopt een fles cold brew coffee hiervoor.

 

Gin & Tonic

 

Ik ben gek op Gin & Tonic en ik heb dit op een hele speciale manier leren drinken. Wij zijn namelijk keer naar Kenia geweest en daar hebben we veel G&T gedronken. Dit was tegen de malaria (ja echt!). We hadden wel malariatabletten bij ons, maar de tropenarts had ons al gewaarschuwd dat de muggen hiertegen resistent waren. We moesten vooral ervoor zorgen dat we niet gestoken werden. Nou ik was het vliegtuig nog niet uitgestapt en was al gestoken!
Iemand van ons reisclubje – die heel veel vliegt op dit soort landen – zei dat de kinine in tonic ons zou helpen tegen malaria. Goed excuus om veel tonic (met gin, haha) te drinken. En dat hebben we dan ook gedaan. We zijn zonder malaria thuisgekomen.

 

Dit is nu toch wel mijn favoriete drankje, vooral zomers als het erg warm is. Ik ben gek op de ‘bittere’ smaak van tonic, maar hubbie houdt er helemaal niet van. Na mijn gastric sleeve operatie mag ik eigenlijk niet meer drinken, maar heel af en toe neem ik stiekem een cocktail met een heel klein scheutje drank erin (niet verder vertellen hoor!).

 

En deze Gin & Tonic is een hele bijzondere. Hoewel koffie en tonic bij elkaar misschien vreemd klinkt. Maar de bittere kinine van de tonic smaakt heel goed bij het bittere en de bloemige tonen van veel koffiesoorten.
Ik heb een cold brew koffie hiervoor gebruikt, maar je kunt ook een espresso zetten en deze laten afkoelen.
Deze Koffie Gin & Tonic is ook erg lekker. Die wordt gemaakt met een Cold Brewed Koffielikeur.

 

Tips:

 

Gebruik wel een goede tonic, ik vind ze van Fever Tree erg lekker.

Als je de koffie langzaam op de gin en tonic giet, blijft de koffie als een soort donkere wolk boven het drankje drijven.

Dit drankje is dus ook lekker zonder de gin!

Gebruik een mooi gin en tonic glas hiervoor.

 

 

Recept Gin Tonic koffie: