Vegetarische bibimbap met groene asperges

Vegetarische bibimbap met groene asperges

Het eeuwenoud Koreaans gerecht de bibimbap oftewel “gemengde rijst”, is gewoon witte rijst geserveerd met gebakken groenten, een gebakken ei en pittige smaakmakers. Ik heb nu asperges, paddenstoelen, wortel, sojaboontjes en avocado gebruikt. Hoewel de ingrediënten traditioneel worden gescheiden in kleurrijke secties in een kom, worden ze vlak voor het eten goed door elkaar gemengd, […]

Smashed rode bieten met geitenkaas

Smashed rode bieten met geitenkaas

Een heerlijke nieuwe manier om van bieten te genieten is geplet, besprenkeld met olijfolie en vervolgens geroosterd tot ze krokant zijn. Gebruik je gekookte of zelf gepofte bieten, dan is dit gerecht binnen een kwartiertje klaar. Ik heb al veel bietrecepten gekookt, maar deze smashtechniek is misschien wel mijn nieuwe favoriete methode. We nemen een […]

Schwarzwalder Kirsch Pavlova

Schwarzwalder Kirsch Pavlova

De pavlova is een heerlijk nagerecht gemaakt van meringue met een topping erop. Die topping kan van alles zijn, van vers fruit in de zomer tot aan gestoofde peertjes in het najaar en cranberries in de winter. Omdat de kersen nu in het seizoen zijn, heb ik een Schwarzwalder Kirsch Pavlova gemaakt met lekker veel […]

Ingemaakte pittige radijs

Ingemaakte pittige radijs

Ik had op de markt een watermeloen radijs gekocht. Ik dacht dat die iets kleiner zou zijn, maar het was een behoorlijk grote knol. Ik heb deze radijs al verwerkt in twee heerlijke salade, maar wat zal ik er verder nog mee doen. Nou een lekkere pickle ervan maken, oftewel ingemaakte pittige radijs. Snel gemaakt […]

Pavlova met bloedsinaasappels

Pavlova met bloedsinaasappels

Het is momenteel het seizoen van de bloedsinaasappels én Valentijnsdag zit eraan te komen. Daarom heb ik een heerlijke pavlova met bloedsinaasappels gemaakt. Ziet het er niet prachtig uit? Natuurlijk kan je ook een ronde pavlova maken, maar ik vond een hartvorm wel zo leuk. Lekkere zoete meringue met een topping van die mooie rode […]

Geroosterde pastinaak met cranberries

Ik heb toch een feestelijk groente bijgerecht voor jullie. Deze heerlijke geroosterde pastinaak met cranberries zullen niet misstaan tijdens een feestelijk etentje thuis of met de feestdagen. Door de pastinaken te roosteren in de oven krijgen ze een heerlijke en intense zoete smaak en daarbij gaan de zoetzure cranberries heel goed mee samen. Een match […]

Aziatische wraps met garnalen

Aziatische wraps met garnalen

Ik heb toch een lekker recept voor jullie, namelijk deze Aziatische wraps met garnalen. Dit recept ontstond omdat ik van de mooie oranje wortel tortilla’s had gekocht. Die lagen al een poosje in de koelkast en daar moest ik nu toch echt iets mee doen. Ik had nog een grote zak rauwe garnalen in de […]

Geroosterde bietjes met honing en azijn

Geroosterde bietjes met honing en azijn

Als je gek bent op bietjes, dan moet je beslist eens deze geroosterde bietjes met honing en azijn maken. De bietjes krijgen een intensere smaak omdat je ze in de oven roostert, maar daarnaast krijgen ze nog extra smaak door de honing en azijn. Ik denk zelfs dat iemand die niet van bietjes houdt, dit […]

Indiase hete saus Kashmiri

Indiase hete saus Kashmiri

Ja hoor, ik had me weer laten verleiden om een grote zak rode chilipepers te kopen bij mijn groenteboer. Af en toe heeft hij van die zakken in de aanbieding en die zijn dan zo goedkoop dat ik er toch maar eentje koop. Je kunt ze natuurlijk bewaren in de vriezer en er een of […]

. In de salade zit ook nog uitgebakken spekjes, walnoten en fetakaas verwerkt.

Spinaziesalade met appel en cranberries

En de derde heerlijke azijn die ik mocht ontvangen, heb ik verwerkt in deze Spinaziesalade met appel en cranberries. In de salade zit ook nog uitgebakken spekjes, walnoten en fetakaas verwerkt. Als je de spekjes weglaat, heb je een lekkere vegetarische salade. Maar ik moet zeggen dat die spekjes wel veel smaak geven aan de […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden