Ik heb toch een lekker recept voor jullie, namelijk deze Aziatische wraps met garnalen. Dit recept ontstond omdat ik van de mooie oranje wortel tortilla’s had gekocht. Die lagen al een poosje in de koelkast en daar moest ik nu toch echt iets mee doen. Ik had nog een grote zak rauwe garnalen in de vriezer liggen en tada …. een nieuw recept is ontstaan. Deze wraps wil je echt proberen!

 

Aziatische gerechten

 

Wij zijn gek op de Aziatische keuken en daarom staan er regelmatig Aziatische gerechten op het menu in huize Culinea. Wij hebben helaas geen toko in ons dorpje en als ik de producten niet kan vinden in de supermarkten, dan bestel ik de Aziatische producten heel makkelijk online. Het voordeel daarvan is dat ik nu wel een aardige voorraad producten in huis heb waar ik weer meerdere gerechten van kan maken.
De authentiek Aziatische producten, zoals bijvoorbeeld de zoete chilisaus bestel ik online bij Asian Food Lovers .

 

Garnalen

 

Gebruik grote rauwe garnalen voor dit gerecht. Ik koop ze meestal bij de Lidl, daar had ik trouwens ook die mooie oranje wraps gekocht. De garnalen vind je in de vriezer in de supermarkten. Je hebt ze gepeld en ongepeld. Als je de garnalen zelf pellen moet, vergeet dan niet het darmkanaal te verwijderen. Dit is dat donkere sliertje op de rug van de garnaal. Als jou dit te veel werk lijkt, koop dan de gepelde rauwe garnalen, die zijn wel iets duurder maar je hebt er geen werk aan. Ja behalve dan op tijd uit de vriezer te halen om ze te laten ontdooien.
Mocht je niet van garnalen houden, vervang dit dan door stukjes vis of kip. De kipreepjes moet natuurlijk wel iets langer bakken.

 

Wrap

 

Ik had dus nog van die mooie oranje wortel tortilla’s, maar je kunt ook grote flour tortilla’s hiervoor nemen als je die wortel tortilla’s niet kunt vinden. Het voordeel van deze verse tortilla’s is dat ze voor ongeveer de helft uit groenten bestaan. Hierdoor bevatten ze meer vezels en minder calorieën.

 

Spiralizer

 

Ik heb ooit eens in een aanbieding een spiralizer gekocht. Ben zeer blij met dit apparaatje, je kunt zelf spaghetti maken van diverse groenten. Ook heb ik dit gebruikt voor dit gerecht, maar je kunt de groenten ook raspen en met een dunschiller in dunne repen snijden. Voor extra smaak heb ik ze een uurtje in het zoetzuur gelegd.

 

Tip:

 

Ben jij ook zo gek op wraps? Dan heb ik nog wel een paar lekkere recepten voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze:

Wraps met eisalade en avocado
Wrap met pittige bloemkoolroosjes en blauwe kaascrème
Wraps met linzen en paddenstoelen
Wrap met steak en guacamole

 

 

Recept Aziatische wraps met garnalen: