Deze tropische kulfi met mango en pistache is lekker romig, een perfecte zomertraktatie en ongelooflijk gemakkelijk te maken! Dit recept voor heerlijk ijs is in een oogwenk klaar om de diepvries in te gaan! Kulfi is een ultra romig Indiaas ijs. Het wordt traditioneel anders gemaakt dan hoe ik het vandaag met jullie deel, maar mijn methode is een stuk sneller zonder afbreuk te doen aan alle heerlijke smaken! Het combineren van mango’s met ijs is zeker de ultieme traktatie, gewoon pure decadentie.

 

Kulfi

 

Kulfi is een heerlijk zoet ijs uit de Indiase keuken. En met zoet bedoelen we ook zoet. Gelukkig wordt die smaak mooi gebalanceerd door pistache, kardemom en saffraan, waardoor er een heerlijk toetje ontstaat. Dit smaakt extra goed na een gezellige, lange avond tafelen. Extra leuk: dit ijsje heb je in een handomdraai gemaakt en hoeft daarna alleen maar zes uur in de vriezer.
Toen ik dit voor de eerste keer proefde in een Indiaas restaurant, wist ik gelijk dat ik dit zelf ook wilde maken. Mijn variatie is een stuk minder zoet, maar wel ontzettend lekker.

 

Ingrediënten

 

Slagroom, dit klop je op met kardemompoeder en eventueel een snuf saffraan.
Kardemompoeder, geeft het ijs een zacht verwarmende kruidige smaak die zo goed past bij mango.
Saffraan is niet goedkoop, maar geeft het ijs een hele bijzondere smaak.
Gecondenseerde melk, werkt als een zoetstof en maakt het ijs zacht.
Mangopuree: pureer hiervoor een verse rijpe mango of mangoblokjes uit de vriezer.
Pistachenoten, geven een lekkere bite aan het ijs.

 

Maken

 

Deze kulfi is een van de gemakkelijkste desserts om te maken. Ik heb het nu in acht kleine ijsvormpjes gedaan, maar je kunt het ook in vier kartonnen bekertjes invriezen en deze dan op een bord storten. Of je verdubbelt het recept en doet het mengsel in een diepvriesbakje en schept daar dan ijsbolletjes uit.
Dit zelfgemaakte ijs kan geserveerd met een topping van pistachenootjes, verse passievrucht of frambozen.

 

Tips:

 

Ongeveer tien minuten voordat je de kulfi wilt serveren, haal je het uit de vriezer.

Deze mango lassi met kardemom is ook heerlijk als dessert.

 

Recept Kulfi met mango en pistache: