Limoncello ijs zonder ijsmachine

Limoncello ijs zonder ijsmachine

Ik had een fles Pallini Limoncello gekregen en daar heb ik al een heerlijke Limoncello lavendel cocktail van gemaakt. Er zat nog een beetje in de fles en het was warm……je raadt het misschien al, ik heb er ijs van gemaakt. Een zalige Limoncello ijs zonder ijsmachine gemaakt en jij kan dit ook thuis bereiden. […]

Pindakaas ijslolly’s

Pindakaas ijslolly’s

De zomer is in volle gang en de temperaturen stijgen. Tijd om lekkere ijsjes te maken. En tjonge wat zijn deze pindakaas ijslolly’s oftewel magnums met chocolade lekker geworden zeg! Ben je gek op pindakaas, dan moet je dit eens proberen. Heel erg makkelijk om te maken en goddelijk lekker. Je moet wel een paar […]

Yoghurtijs met kersencompote

Yoghurtijs met kersencompote

Het is zomer en het is behoorlijk warm. Tijd voor lekker zelfgemaakt ijs. Deze keer heb ik een heerlijk yoghurtijs met kersencompote swirl gemaakt. Omdat de kersen nog in het seizoen zijn, wil ik dit graag zo vaak mogelijk eten of verwerken in een gerecht. Nou dat is goed gelukt met dit ijs, lekker fris […]

Appelbollen van mijn moeder

Appelbollen van mijn moeder

Iedereen die op bezoek komt bij mijn moeder, krijgt een zelfgemaakte warme appelbol. Maakt niet uit of je ‘s morgens, ’s middags of ‘s avonds komt, ze bakt een appelbol voor jou. Ze heeft daarom ook altijd appels en bladerdeeg op voorraad. En toen ik heerlijke biologische rode appels van I AM Organic mocht ontvangen, […]

Croissant mocca broodpudding met Amarula

Croissant mocca broodpudding met Amarula

Het gebeurt niet vaak, maar soms houd je croissants over. Ik had voor de feestdagen natuurlijk weer veel te veel ingekocht, maar niets wordt verspild in huize Culinea, dus heb ik deze zalige croissant mocca broodpudding met Amarula ervan gemaakt. Broodpudding is een ideale manier om ‘oud’ brood op te maken. Of het nu stokbrood, […]

Chocolade fudge met kersen en amandelen

Chocolade fudge met kersen en amandelen

Ik heb twee guilty pleasures en dat zijn ijs en chocolade. Verder geef ik niet zo veel om koekjes of gebak, maar ben ik wel dol op deze twee zoetigheden. Ik heb nu een heerlijke en makkelijk te maken chocolade fudge met kersen en amandelen recept voor jullie. Sla deze vast op en maak het […]

Hazelnoten ijstaart

Hazelnoten ijstaart

Ik mocht van Bonne Maman een pot hazelnotenpasta krijgen. Natuurlijk is dit heerlijk op een beschuitje, cracker of boterham, maar ik wilde er iets speciaals mee doen. Nou dat is gelukt met deze overheerlijke hazelnoten ijstaart. Niet goed voor de lijn, maar zo lekker! Dit nagerecht is helemaal niet moeilijk te maken en je doet […]

Ricotta ijs met honingraat

Ricotta ijs met honingraat

In een Flevourbox zat biologische honingraat en daar wilde ik natuurlijk iets lekkers mee maken. Ook had ik nog echt lekkere ricotta in de koelkast staan. Wat als ik daar nou eens ijs van ging maken en daar de honingraat doorheen zou mengen? Nou ik kan jullie verklappen dat dit ricotta ijs met honingraat ontzettend […]

Rabarber en aardbeienijs

Rabarber en aardbeienijs

De rabarber en aardbeien zijn in het seizoen. En omdat deze twee zo goed samengaan, heb ik een heerlijk rabarber en aardbeienijs ervan gemaakt. En het goede nieuws is dat je voor dit ijs helemaal geen ijsmachine nodig hebt. Wel een paar uur geduld, want het ijs moet natuurlijk opstijven in de koelkast. Maak een […]

Chocolade fudge met rum en rozijnen

Chocolade fudge met rum en rozijnen

Ik heb twee guilty pleasures en dat zijn ijs en chocolade. Verder geef ik niet zo veel om koekjes of gebak, maar ben ik wel dol op deze twee zoetigheden. Twee vriendinnen van manlief die iets heel leuks geregeld hadden voor hem, wilde ik verassen met iets lekkers. Het is deze chocolade fudge met rum […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden