Ik heb en makkelijk recept voor jullie voor pindakaas chocolade proteïne repen. Een heerlijke snack voor de lekkere trek zullen we maar zeggen. Vegan en glutenvrije repen met lekker veel proteïne erin. Ben je gek op pindakaas en chocolade, dan wil je dit proberen!

 

Proteïne

 

Eiwitten oftewel proteïne zijn heel belangrijk voor mij na mijn gastric sleeve operatie. Vaak lukt het mij niet om voldoende eiwitten naar binnen te krijgen en dan is zo’n lekkere zelfgemaakte reep wel heel erg fijn. Een soort van verantwoord tussendoortje of snack na het sporten, die lekker vult en waar behoorlijk wat proteïne in zit. En het voordeel van zelf maken is dat je precies weet wat erin zit.

 

Deze repen zijn gemaakt van pindakaas, amandelmeel, proteïnepoeder, agavesiroop en pure chocolade. Als je er vegan repen van wilt maken, koop je uiteraard een vegan proteïnepoeder* en weet jij vast wel welke pindakaas echt vegan is.
Ik heb de smaak vanille genomen, maar je kunt ook chocolade of wellicht ook wel karamelsmaak gebruiken.

 

En ik heb nog meer recepten met proteïne erin voor jullie. Zoals bijvoorbeeld Havermout proteïnerepen, Mokka en cacao proteïne smoothie, Blauwe bessen proteïne smoothiebowl, Blauwe rozijnen en cacao proteïnerepen, Tahini proteïne smoothie en Zelfgemaakte proteïne pindakaas. Stuk voor stuk lekkere recepten die je ook proberen kunt.

 

Chocolade tempereren

 

Omdat ik een lekker laagje krokante chocolade erop wilde hebben, heb ik de chocolade getempereerd. Tempereren kan je met elk soort chocolade, puur, melk of wit doen.
Bij het smelten van chocolade ontstaat er een heel chemisch proces en als je dit niet op de juiste manier doet dan kristalliseert de cacaoboter niet. Als de chocolade dan afkoelt, zal deze niet knapperig worden.

 

Je smelt de chocolade au-bain-marie**. Gebruik hiervoor chocolade drops of hak een chocoladereep eerst fijn voordat je het gaat smelten.
Doe 2/3 deel van de chocoladestukjes in een glazen kom en zet deze op een pannetje met heet (niet kokend) water. De kom mag het water niet raken.

 

Als de chocolade bijna gesmolten is, zet je de kom op het aanrecht en meng je de rest van de chocoladestukjes erdoor. Laat dit even staan en roer de stukjes er goed doorheen totdat alles gesmolten is. De chocolade wordt nu dikker en glanst mooi. Giet het over het mengsel in het cakeblik en laat uitharden.

 

Tips:

 

Je kunt de repen in een goed afgesloten bakje zeker een week goed houden in de koelkast.
Of vries ze in, leg dan wel velletjes bakpapier tussen elke reep.

Extra nodig: cakeblik van 30 x 8,5 cm

 

 

Recept Pindakaas chocolade proteïne repen: