Wij zijn gek op Limoncello en ik was daarom blij verrast toen er een fles Pallini Limoncello in de zomer foodybox van Kroon op het werk zat. Heerlijk om ijskoud te drinken na het eten, maar ook lekker om er een cocktail van te maken. Ik heb er o.a. een zomerse Limoncello lavendel cocktail van gemaakt.

 

Cocktails

 

Ook houden wij van een goede cocktail op zijn tijd. En thuis cocktails maken is ontzettend leuk. Omdat citroen en lavendel zo goed samengaan, heb ik deze twee gecombineerd in de cocktail.
Een cocktail is een drankje waarin minimaal drie verschillende ingrediënten in gemengd zijn.
De basis is altijd een sterke drank in de vorm van gin, wodka, tequila, whisky, likeur of andere sterke dranken. Er wordt ook een smaakmaker in gemengd in de vorm van een siroop of vruchtendrank. Cocktails kunnen met bruisend water of champagne of Prosecco in dit geval, afgetopt worden.
Ik heb diverse lekkere cocktails op de site staan, zoek ze maar eens op.

 

Limoncello lavendel cocktail

Limoncello

 

De Limoncello van Pallini wordt gemaakt van hand geplukte citroenen uit Sfusato Amalfitano. De citroenschillen worden enige tijd in de alcohol gelegd en de olie van deze schillen geven de Limoncello een bitter-zure maar heerlijk frisse smaak. Er worden verder geen extra geur- en smaakstoffen aan toegevoegd.
Oorspronkelijk werd Limoncello ijskoud geserveerd na het eten, maar nu is Limoncello meer dan dat. Je kunt het gebruiken om heerlijke cocktails zoals deze Limoncello lavendel cocktail
te maken. Of gebruik het in een nagerecht zoals een heerlijke Syllabub met Limoncello en citroen of een Limoncello Tiramisu met frambozen.

 

Lavendel

 

De lavendelsiroop in deze cocktail heb ik zelf gemaakt van gedroogde lavendelbloemetjes.
Je kunt de lavendelsiroop gebruiken in bijvoorbeeld een cocktail om dit net een hint van lavendelsmaak mee te geven. Of om een cake hiermee te besprenkelen, waardoor het een extra dimensie krijgt. Roer het door je thee of maak er een limonade van met citroensap.
Ook lekker om het over vers fruit te gebruiken. Maak deze aromatische siroop en ga er mee experimenteren zou ik zeggen. Hier vind je het recept om de siroop te maken.

 

Tip:

 

Zelf Limoncello maken? Hier vind je het recept.

 

 

Recept Limoncello lavendel cocktail: