Sneeuwster met karamel advocaat

Sneeuwster met karamel advocaat

Ik wilde al zo lang een sneeuwster taart maken en nu met de feestdagen is het er eindelijk van gekomen. Deze heerlijke traditionele Nederlandse taart hoort echt bij de Kerstdagen, maar wordt ook veel gegeten met de Paasdagen. Het is een eenvoudige taart gemaakt van luchtig biscuit en gevuld met slagroom en advocaat. Ik heb […]

https://www.culinea.nl/recepten/gestoofde-peer-salade-met-blauwe-kaas/

Trifle met gestoofde kweeperen

Dit jaar was ik er op tijd bij. Namelijk het plukken van de kweeperen in ons dorp. Vorig jaar was ik iets te laat en vond ik alleen nog wat kweeperen op de grond en niet meer in de bomen. Maar met deze warme zomer dacht ik laat ik eens op tijd gaan kijken hoe […]

Hertenbiefstuk met rode wijnsaus

Hertenbiefstuk met rode wijnsaus

Ben jij ook zo gek op een lekker stukje hertenvlees? Dan heb ik een heerlijk en feestelijk recept voor jou. Deze hertenbiefstuk met rode wijnsaus, pastinaakpuree en cranberry bieten compote wil je gewoon proberen! Hertenbiefstuk staat bekend om de mooie en fluweel malse smaak, het perfecte stukje vlees om te bereiden voor een feestelijk etentje […]

Koffie panna cotta met vijgen

Koffie panna cotta met vijgen

Ik heb toch een feestelijk dessert voor jullie. Maak deze Koffie panna cotta met vijgen voor een speciaal etentje thuis, zoals bijvoorbeeld met de feestdagen. Het ziet er spectaculair uit, maar het werk wat je eraan hebt valt reuze mee. Imponeer jouw gasten met dit Italiaans romig nagerecht vol met koffiesmaak en die lekkere verse […]

Quiche met prei, geitenkaas en cranberries

Quiche met prei, geitenkaas en cranberries

Wil je met de feestdagen een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht serveren, dan heb ik daar het perfecte recept voor. Met deze quiche met prei, geitenkaas en cranberries doe je een vegetariër een groot plezier en die gaat ook de vleesliefhebber lekker vinden. Een quiche met gesmolten geitenkaas en iets zoete cranberry compote erop, dit wil je […]

Parfait met duindoornbes

Parfait met duindoornbes

Wij zijn een paar dagen naar Terschelling geweest en daar zag ik voor het eerst in de duinen duindoornstruiken met mooie oranje besjes staan. Die hebben wij niet bij ons in de polder en ik heb een paar besjes geplukt om te proeven. Het is een lekker zuur besje met heel veel smaak. Die besjes […]

Gnocchi met pompoen in roomsaus

Gnocchi met pompoen in roomsaus

Ik heb toch een heerlijk vegetarisch comfort gerecht voor jullie. Deze gnocchi met pompoen in roomsaus is zo’n gerecht wat je graag wilt eten als de pompoenen in het seizoen zijn en als het koud is buiten. Lekker zoet door de pompoen en hartig door de blauwe kaas die door de romige saus gaat. Daarbij […]

Limoncello gebakjes

Limoncello gebakjes

Ik mocht in de herfst Foodybox o.a. een fles Villa Massa Limoncello en gebakbodems van Jos Poell ontvangen. Omdat zondag ons toetjesdag is, wilde ik deze twee combineren in een nagerecht. Het zijn heerlijke en simpel te maken Limoncello gebakjes geworden. Eigenlijk wilde ik het recept niet uitschrijven, maar omdat ze zo lekker waren heb […]

Pornstar Martini ijs

Pornstar Martini ijs

Ik had heel veel passievruchten in de aanbieding bij mijn groenteboer gekocht. Een paar had ik al gebruikt voor een heerlijke Pornstar Martini cocktail. De rest wilde ik gebruiken in een kwarktaartje, maar ik vond het eigenlijk te warm om dit te maken. Wat ga ik met de rest doen? Nou…..die cocktail was wel goddelijk […]

Basilicum panna cotta met aardbeien

Basilicum panna cotta met aardbeien

Wij zijn gek op panna cotta, maar ik maak het eigenlijk te weinig. Ik had op de markt heel veel aardbeien en basilicum gekocht en omdat het zondag toetjesdag is bij ons, heb ik deze twee gecombineerd in een nagerecht. Aardbeien en basilicum zijn sowieso een match made in heaven, maar wees niet bang de […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden