Ik had nog een fles Aperol staan en een flesje zelfgemaakt vlierbloesemlikeur in de koelkast staan. Hoe ga ik dit combineren? Nou in deze heerlijke Aperol en vlierbloesem cocktail. Een heerlijke frisse zomercocktail met een klein bittertje waar je van houden moet (ik zeg het er maar even bij).

 

Aperol

 

Dit drankje ken je waarschijnlijk wel van jouw vakantie in Italië. Het is een Italiaanse oranje likeur met een frisse bitter/zoete kruidige smaak en een laag alcoholpercentage. Het is vooral bekend van de bekende Aperol Spritz. Een heerlijk terrasdrankje wat het ook goed doet bij Italiaanse hapjes.

 

De Aperol Spritz is een populair drankje wat als aperitief gedronken wordt. Het wordt gemaakt van Aperol (of Campari of Cynar) en witte wijn of Prosecco. Aangevuld met bruisend water en gegarneerd met een sinaasappelschijfje. Het is een prachtig oranje zomers drankje met een hele specifieke smaak. Je moet er wel van houden. Ik kan je verklappen dat ik er wel eens heel dronken van geworden ben (tja te veel van die glaasjes gedronken in de zon).

 

Ik heb hier nu een variatie op gemaakt met Aperol, gin, vlierbloesemlikeur en grapefruitsap. Daarbij nog een beetje tonic. Een soort kruising tussen een Aperol Spritz en een Gin en Tonic. Door deze ingrediënten is het absoluut geen zoete cocktail, houd daar wel rekening mee. Als je van een bittertje houdt, dan is dit jouw zomerdrankje.
Mocht je er een lichtere dagcocktail van willen maken, laat de gin en de likeur dan achterwege. Gebruik voor de likeur een vloerbloesemsiroop in de plaats, daardoor wordt het ook wat zoeter en is het laag in alcoholpercentage. En voor de dames, trek een leuke cocktail jurk aan en maak het plaatje compleet!

 

Tip:

 

De vlierbloesemlikeur heb ik zelf gemaakt. Hoe je dit kunt doen lees je hier. Heb je geen zin om dit te maken, gebruik dan alleen vlierbloesemsiroop, zelfgemaakt of zelf gekocht.

 

 

Recept Aperol en vlierbloesem cocktail