Chipolatabavarois

Chipolatabavarois

Wat hebben wij dit vroeger vaak gegeten, de chipolatabavarois van mijn moeder. Een klassieker op en top, welke voor speciale momenten gemaakt werd. En omdat we op de nostalgische toer gingen met deze Kerst, heb ik deze golden oldie maar weer eens gemaakt. Ik dacht dat doe ik wel even, maar qua tijd viel het […]

Kruidige linzen met gebakken eieren

Kruidige linzen met gebakken eieren

Ik had nog gekookte beluga linzen over van een recept. Van de helft hiervan heb ik een heerlijke salade gemaakt met linzen en verse vijgen. En de andere helft is verwerkt in deze kruidige linzen met gebakken eieren. Je kunt dit lekkere gerecht natuurlijk ook maken met bruine linzen uit een pot of blikje. Serveer […]

Palmkool en paddenstoeltjes met hummus

Palmkool en paddenstoeltjes met hummus

Ik mocht biologische palmkool uit onze mooie Flevopolder ontvangen. De eerste van het seizoen. Daar wilde ik iets bijzonders van maken en dat is gelukt met dit recept. Deze palmkool en paddenstoeltjes met hummus kan je warm, lauwwarm en zelfs koud eten. Wij hebben het koud gegeten want het was onverwacht een mooie warme nazomerse […]

Broodpudding van vruchtenbrood

Broodpudding van vruchtenbrood

Ik mocht diverse producten uit onze mooie Flevopolder ontvangen. Zo zat er o.a. een Vruchtenbol van bakkerij Het Zonnelied, Eieren van Van der Weele en Kornoelje jam van Almeerse Weelde in de box. En omdat ik het leuk vind om dit soort producten met elkaar te combineren, heb ik er een heerlijke broodpudding van vruchtenbrood […]

Courgette frieten met fetadip

Courgette frieten met fetadip

Deze courgette frieten met fetadip zijn lekker krokant van buiten en zacht van binnen. Ze worden gebakken in de oven en zijn daarom ‘verantwoorde’ frietjes. Je kunt ze ook in de frituurpan bereiden, maar ik heb ze nu in de oven gemaakt. En friet is natuurlijk het toverwoord voor de kinderen, waarschijnlijk vinden ze deze […]

Misosoep met vegetarische kipstukjes

Misosoep met vegetarische kipstukjes

Een gezonde Japanse misosoep is super eenvoudig om zelf te maken. Deze Misosoep met vegetarische kipstukjes is heerlijk als lunch of als avondmaaltijd. Hoewel de soep in Japan eigenlijk als ontbijt gegeten wordt, zie ik het ons niet doen. Of zou jij wel soep ’s morgens vroeg nuttigen?   Misosoep   De Japanse misosoep kan […]

Luchtige Japanse cheesecake

Luchtige Japanse cheesecake

Ik heb al een paar verschillende cheesecakes op de site staan, maar had me nog nooit gewaagd aan een luchtige Japanse cheesecake. Ik had deze prachtige fluffy cheesecake al een paar keer voorbij zien komen op social media, maar nu is het tijd om hem zelf te maken. Het heet wel cheesecake, maar eigenlijk is […]

Koreaanse pannenkoek met garnalen

Koreaanse pannenkoek met garnalen

Deze Koreaanse pannenkoek met garnalen is een hartige Aziatische pannenkoek gevuld met groenten en garnalen met daarbij een pittige saus geserveerd. Deze pannenkoek lijkt een beetje op de Japanse pannenkoek, maar is eigenlijk toch echt een heel ander recept. Als je niet weet wat je moet doen met restjes groente in de koelkast, dan is […]

Toast met scrambled eggs en zalmforel

Toast met scrambled eggs en zalmforel

Ik heb een hele luxe toast voor jullie. Maak het op een zondagmiddag, een speciale dag of zomaar. Deze toast met scrambled eggs en zalmforel is een verwengerecht, je zou het zelfs als avondeten kunnen maken.   Scrambled eggs   Roerei oftewel scrambled eggs is een heerlijke manier om eieren te bereiden. Het is een […]

Pittige frittata met kikkererwten en boontjes

Pittige frittata met kikkererwten en boontjes

In de Flevourbox van augustus zaten o.a. biologische eieren van Salomons uit Dronten, veganistische uien van Joost van Strien uit Ens en sperziebonen van Boer Boon uit Zeewolde. Deze drie mooie Flevolandse producten heb ik verwerkt in deze heerlijke pittige frittata met kikkererwten en boontjes. Een vegetarisch gerecht wat je kunt serveren als lunch of […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden