Perencake met witte chocolade Amaretto topping

Perencake met witte chocolade Amaretto topping

Deze perencake met witte chocolade Amaretto topping is een heerlijke cake om te maken in de feestmaand. Gebruik een rijpe peer voor deze cake, hierdoor krijgt de cake een lekkere zoete peersmaak. Cake gemaakt met veel ricotta erin geeft zo’n luchtige en smeuïge cake, echt de moeite waard om eens te proberen.   Tulband   […]

Hete kipkluifjes Nashville-Style

Hete kipkluifjes Nashville-Style

Mijn man heeft 26 jaar in Amerika gewoond en daarom staan hier regelmatig Amerikaanse recepten op tafel. Zo ook deze hete kipkluifjes Nashville-Style. Je kunt ze zo pittig maken als jij lekker vindt of aankunt! Al bij de eerste hap gaan je smaakpapillen in overdrive. Pittige, zoete, hartige, super krokante en sappige kipkluifjes, dit wil […]

Aardappel omelet met forel en tomaatjes

Aardappel omelet met forel en tomaatjes

Een soort Spaanse aardappel omelet (Tortilla de Patatas) maar dan met extra toevoeging van gerookte forel en zongedroogde tomaatjes. Ik weet niet of de Spaanse smaakpolitie het goed vindt dat ik hun klassieke omelet aangepast hebt, maar ik heb het toch maar zo gedaan. Een heerlijke smeuïge aardappel omelet met forel en tomaatjes is het […]

Brownies met karamel

Brownies met karamel

Het was al een tijdje geleden dat ik iets gebakken had. Tijd om de oven weer aan te zetten en iets lekkers te maken. Ik vond nog een blikje zelfgemaakte dulce de leche in de koelkast en ik had eigenlijk zin in chocolade. Tada, het zijn overheerlijke brownies met karamel geworden. Tjonge wat hebben wij […]

Ricotta, citroen en maanzaad muffins

Ricotta, citroen en maanzaad muffins

Ik ben gek op citroen en toen ik pas heerlijke citroen maanzaad granola gemaakt had, bleef er nog een citroen over. Hiervan heb ik nu deze zalige ricotta, citroen en maanzaad muffins gemaakt. Door de ricotta wordt het een luchtige muffin en vol van smaak door de citroen. De maanzaadjes geven het een lekker knappertje. […]

Clafoutis met kersen

Clafoutis met kersen

Het is zomer en de kersen zijn in het seizoen. Geniet ervan zolang het duurt! Een fijne manier om kersen te verwerken is in gebak. Deze Franse clafoutis met kersen wordt als nagerecht gegeten, maar is ook heerlijk bij een kopje koffie of thee.   Clafoutis   De Franse weten wel wat lekker is en […]

Swirlcake met chocolade en Cointreau

Swirlcake met chocolade en Cointreau

Ik deed weer mee aan – de voorlopig laatste –swiepswoepswap van Mandy&More. Je kunt bij deze receptenswap opgeven aan wat voor soort receptensite je gekoppeld wil worden. Ik heb me deze keer laten verrassen en werd gekoppeld aan Evelien van gezellige recepten. Om mezelf uit te dagen, heb ik toch weer gekozen om iets te […]

Caesar salade met gegrilde zalm

Caesar salade met gegrilde zalm

Manlief is gek op Caesar salade en daarom maak ik het regelmatig. Elke keer weer net even anders en deze keer heb ik een Caesar salade met gegrilde zalm gemaakt, want hij is ook gek op zalm. Twee van zijn favorieten gecombineerd in een gerecht. Caesar salade   Caesar salade is afkomstig van chef Caesar […]

Shakshuka groentestoof met eieren

Shakshuka groentestoof met eieren

Ik heb al diverse keren shakshuka gemaakt, maar kwam erachter dat ik nog nooit een recept hiervan op de site geplaatst had. Dus nu heb ik voor jullie het recept van deze shakshuka groentestoof met eieren voor jullie uitgeschreven en geplaatst. Je kunt dit gerecht als ontbijt, lunch of zelfs als avondmaaltijd eten.   Shakshuka […]

Vegetarische Foe Yong Hai

Vegetarische Foe Yong Hai

Ik ben gek op Foe Yong Hai maar had het nog nooit zelf bereid. Hoog tijd om eens een lekkere vegetarische Foe Yong Hai te maken. Het is een hele lijst met ingrediënten geworden, maar dan serveer je ook wel iets heel erg lekkers. Maak het als hoofdgerecht of als bijgerecht voor een uitgebreide rijsttafel. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden