Vegetarische Foe Yong Hai

Vegetarische Foe Yong Hai

Ik ben gek op Foe Yong Hai maar had het nog nooit zelf bereid. Hoog tijd om eens een lekkere vegetarische Foe Yong Hai te maken. Het is een hele lijst met ingrediënten geworden, maar dan serveer je ook wel iets heel erg lekkers. Maak het als hoofdgerecht of als bijgerecht voor een uitgebreide rijsttafel. […]

Quiche met groene asperges en brie

Quiche met groene asperges en brie

In deze quiche met groene asperges en brie zit ook nog lekker veel daslook. Ik heb tegenwoordig daslook in mijn eigen tuin staan en dat is heel fijn. Hoef ik niet meer het bos in om daslook te zoeken. Deze geurige groene blaadjes zijn dit jaar al vroeg uit de grond gekomen en ik heb […]

Cupcakes met dragee eitjes

Cupcakes met dragee eitjes

De kleindochters waren weer te logeren en dan gaan we altijd bakken. Hoewel ik niet zo’n bakster ben, toveren we toch diverse lekkere versnaperingen uit de oven. Favoriet bij hun zijn de pindakaaskoekjes, maar cakejes oftewel cupcakes of muffins vinden ze ook heel leuk om te maken. Omdat het binnenkort Pasen is, hebben wij cupcakes […]

Basisrecept voor gevulde eieren

Basisrecept voor gevulde eieren

Gevulde eieren zijn toch wel de klassieke Hollandse borrelhapjes. Lekker retro, maar ze zijn nog steeds heerlijk. En ik blijf ze maken met de Paasdagen en dan zijn ze ook altijd heel snel op. Dat zegt toch wel iets over deze ouderwetse borrelhap. Het maken ervan is helemaal niet moeilijk. Je mengt de gekookte eigelen […]

Perfecte pannenkoeken recept

Perfecte pannenkoeken recept

Pannenkoeken zijn elke dag wel lekker, of het nu om een zoete of hartige pannenkoek gaat. Het is toch echt een jeugdsentiment voor mij! Vroeger was het een feestje als we pannenkoeken kregen of naar een pannenkoekrestaurant gingen. In maart is het jaarlijks de Nationale Pannenkoek dag in Nederland en dan eten wij deze heerlijke […]

Roze havermoutpannenkoekjes

Roze havermoutpannenkoekjes

Verwen je lief in het weekend eens met deze roze havermoutpannenkoekjes. Ook leuk om te maken op Valentijnsdag. Een heerlijk ontbijtje op bed, wie wil daar nou niet mee verwend worden. Voor deze pannenkoekjes heb ik de havervlokken zelf fijngemalen in een keukenmachine. Je kunt natuurlijk ook (volkoren) bloem hiervoor in de plaats gebruiken. Maar […]

Bloedsinaasappeltaart

Bloedsinaasappeltaart

Ik heb voor jullie een heerlijke bloedsinaasappeltaart welke jij voor jouw lief kunt maken. Het is de tijd van bloedsinaasappelen en Valentijnsdag komt eraan. Reden om deze twee te combineren in een heerlijke friszure Valentijnstaart in hartvorm. Als je geen bakblik in een hartvorm hebt, kan je natuurlijk ook een ronde taart bakken.   Bloedsinaasappelen […]

Chocolade brownie pudding

Chocolade brownie pudding

Is het een brownie, is het een pudding of is het een cake? Het is een zalige chocolade brownie pudding! Hoe kan je een brownie recept nog lekkerder maken? Je maakt er een smeuïge chocoladepudding van. Een heerlijk nagerecht wat tijdens het bakken zelf een chocoladesaus maakt bij de cake. Hoe dat kan je lezen […]

Gebakken rijst met kimchi

Gebakken rijst met kimchi

Heb je nog gekookte rijst over? Maak er dan deze heerlijke en snelle Gebakken rijst met kimchi en ei van. Ook fijn om hierin restjes groenten te verwerken. Een mooie manier om je koelkast op te ruimen en te verwerken in een lekker vegetarisch gerecht. Ik heb een zak Aziatische roerbakgroente erin verwerkt. Een gebakken […]

Croissant mocca broodpudding met Amarula

Croissant mocca broodpudding met Amarula

Het gebeurt niet vaak, maar soms houd je croissants over. Ik had voor de feestdagen natuurlijk weer veel te veel ingekocht, maar niets wordt verspild in huize Culinea, dus heb ik deze zalige croissant mocca broodpudding met Amarula ervan gemaakt. Broodpudding is een ideale manier om ‘oud’ brood op te maken. Of het nu stokbrood, […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden