Zalm crudo met citroen en zeekraal

Zalm crudo met citroen en zeekraal

Deze zalm crudo met citroen en zeekraal is een heerlijk, indrukwekkend en eenvoudig visgerecht. Het is perfect om te serveren als voorgerecht of als lichte lunch. De dungesneden rauwe zalm wordt aangekleed met een makkelijke dressing van tomatenpulp en citroensap en gegarneerd met sjalot, zeekraal en zwarte knoflookparels. Het is gemakkelijk aan te passen en […]

Pastasalade met groene groenten en kruiden

Pastasalade met groene groenten en kruiden

Een pastasalade met warm weer is altijd een goed idee. Ik had nog wat kleine restjes groenten en verse kruiden liggen in de koelkast en heb deze verwerkt in een lekkere salade. Deze pastasalade met groene groenten en kruiden doet het goed op een zomerse dag. Je hebt er niet te veel werk aan en […]

Gebakken zalm met mosselen

Wij zijn gek op zalm en daarom staat het wel regelmatig bij ons op het menu. Elke keer weer een ander recept natuurlijk en vandaag aten wij gebakken zalm met mosselen. Ik had een pak mosselen gekocht, maar had even geen idee wat ik ermee zou doen. Er lag nog zalm in de koelkast, deze […]

Kabeljauw met zeekraal en paprikasaus

Kabeljauw met zeekraal en paprikasaus

Deze kabeljauw met zeekraal en paprikasaus ziet er misschien ingewikkeld uit om te maken, maar het tegendeel is waar. Het is een super lekker gerecht en met de juiste voorbereidingen staat het in no-time of tafel. Maak het voor een speciaal etentje en de visliefhebbers zullen verrukt zijn.   Kabeljauw   De kabeljauw is een […]

Gegrilde gravad lax met asperges en zeekraal

Gegrilde gravad lax met asperges en zeekraal

Het is weer aspergetijd en omdat het aspergeseizoen niet lang duurt moeten we er nu van genieten. De eerste verse asperges zijn rond half april verkrijgbaar en het seizoen eindigt traditiegetrouw op 24 juni. Asperges en zalm zijn een match made in heaven. Vandaag eten we gegrilde gravad lax met asperges een zeekraal, een ideale […]

Gerookte zalm met labneh, zeekraal en venkel

Gerookte zalm met labneh, zeekraal en venkel

Deze gerookte zalm met labneh, zeekraal en venkel is een heerlijke salade welke je kunt eten als lunch of als voorgerecht. Als je er een lekker brood bij serveert kan je het zelfs eten als avondmaaltijd op een warme dag.   Labneh (labne) is een uitgelekte yoghurtdip (een soort hangop) welke meestal in hartige gerechten […]

Vis quenelles met beurre blanc, spinazie en zeekraal

Vis quenelles met beurre blanc, spinazie en zeekraal

Deze vis quenelles met beurre blanc, spinazie en zeekraal is een heel klassiek recept, echt retro. Gebruik voor de quenelles bijvoorbeeld verse kabeljauw of een andere witvis. Vis uit de vriezer gaat mislukken, dit wordt te nat. Als je helemaal professioneel wilt doen, haal de gemalen vis dan door een zeef voor een heel mooi […]

Roodbaarsfilet met venkelstamppotje en zeekraal

Roodbaarsfilet met venkelstamppotje en zeekraal

Het is iets minder warm, vandaag daarom een lekker visje met zomers stamppotje. Roodbaarsfilet met venkelstamppotje en zeekraal. Roodbaarsfilet is een matig vette doch stevige vis met een hele verfijnde smaak. Super snel gaar, dat is ook een voordeel. Bak hem als eerste op de huid, deze wil je lekker krokant (maar niet verbrand) hebben, […]

Zalmforelfilet en papillotte met venkel en zeekraal

Zalmforelfilet en papillotte met venkel en zeekraal

Dit heerlijke vispakketje heb ik ook gemaakt tijdens mijn crash dieet weken. Zoals je kunt zien is het helemaal geen straf als dit op je tafel komt. Het is een ontzettend gezond en vetarm recept, wat ook heerlijk is als je niet op dieet bent. Je kunt met allerlei soorten vis en groenten varieren, maar […]

Spaghetti met zeekraal

Spaghetti met zeekraal

Ik zag eens een foto voorbij komen van Yotam Ottolenghi waaronder spaghetti met zeekraal stond. Er stond geen recept bij, maar het leek mij een lekker en simpel gerecht om te maken. Dus op de markt een grote zak zeekraal gekocht en de rest van de ingrediĆ«nten er maar bij verzonnen. Dit is een heerlijke […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden