Oeuf mayonnaise

Oeuf mayonnaise

L’Oeuf Mayo oftewel Oeuf mayonnaise is een eenvoudige topper uit de Franse keuken. Het is bijna niet een recept te noemen, toch heb ik het uitgeschreven voor jullie. De eenvoud van dit gerecht is dan ook terug te brengen op pure ingrediënten. Die hebben maar heel weinig bereiding nodig om goed tot hun recht te […]

Steak met blauwe kaas mosterdsaus

Steak met blauwe kaas mosterdsaus

Manlief houdt niet van blauwe kaas en mosterd (zegt hij). Maar hij is wel dol op een goede steak. Vandaag heb ik een steak met blauwe kaas mosterdsaus gemaakt en wat denk je? Hij vond de saus verrukkelijk! Echt waar, vroeg ik hem nog. Ja, heerlijk! Nou dit zijn jouw twee niet zo favoriete ingrediënten […]

Karbonade met mosterdsaus

Karbonade met mosterdsaus

We eten niet veel varkensvlees, maar als we het doen moet het wel een goed stukje vlees zijn. Ik had ribkarbonades van Livar besteld en heb daar deze heerlijke karbonade met mosterdsaus van gemaakt. Erbij een lekkere aardappelpuree met grove mosterd en bieslook en gegrilde groene asperges. Het is een verrukkelijke maaltijd geworden. Makkelijk te […]

Rode salade met roodlof, biet en blauwe kaas

Rode salade met roodlof, biet en blauwe kaas

Een lichte en eenvoudige salade die als bijgerecht kan worden geserveerd, maar ook op zichzelf staat. Deze prachtige rode salade met roodlof, biet en blauwe kaas wordt je volgende recept voor een lunch of bijgerecht bij de barbecue. Het is fris, levendig en vol van smaak, ik denk dat je het geweldig zult vinden! Heerlijk, […]

Luchtige omelet soufflé

Luchtige omelet soufflé

Goudbruin aan de buitenkant, zacht en super fluffy aan de binnenkant, deze luchtige omelet soufflé gemaakt van slechts vier ingrediënten is niet moeilijk te bereiden. Maak het als ontbijt, brunch of lunch en serveer het met geroosterd brood en/of een lekkere salade. Een ei is nog nooit zo lekker geweest.   Omelet soufflé   Dit […]

Rode wijn chocolade truffels

Rode wijn chocolade truffels

Deze rijke en romige chocoladetruffels met rode wijn zullen je verassen. Ze zijn decadent en boordevol chocoladesmaak. Het beste deel, ze hebben een vleugje rode wijn in zich. Het is subtiel, maar geeft deze truffels de perfecte gladde afdronk die in je mond zal smelten. Ongelooflijk lekkere donkere chocoladetruffels met rode wijn zijn het perfecte […]

Ouderwetse Koninginnesoep

Ouderwetse Koninginnesoep

Zo tegen de feestdagen zag ik diverse recepten voor Koninginnesoep voorbijkomen. Deze stond nog steeds op mijn to cook lijstje, maar het was er nog steeds niet van gekomen. Toen wij na de kerst wat gebraden kalkoen overhielden, heb ik van het karkas een goede bouillon getrokken en het kalkoenvlees verwerkt in deze heerlijke ouderwetse […]

Quiche met prei, geitenkaas en cranberries

Quiche met prei, geitenkaas en cranberries

Wil je met de feestdagen een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht serveren, dan heb ik daar het perfecte recept voor. Met deze quiche met prei, geitenkaas en cranberries doe je een vegetariër een groot plezier en die gaat ook de vleesliefhebber lekker vinden. Een quiche met gesmolten geitenkaas en iets zoete cranberry compote erop, dit wil je […]

Zelf tartaarsaus maken

Zelf tartaarsaus maken

Ik maak zo vaak tartaarsaus, maar heb er nooit bij stilgestaan om het recept uit te schrijven. Deze saus werd vroeger in het restaurant van mijn ouders geserveerd bij vis. Maar bij frieten, kibbeling, vissticks, calamari, vlees, vis- of hamburgers is deze saus ook erg lekker. En zelf tartaarsaus maken is helemaal niet moeilijk. Probeer […]

Luchtig opgeklopte beurre noisette

Luchtig opgeklopte beurre noisette

Ik had al eens een lekkere luchtig geklopte roomboter gemaakt, maar nu een heerlijke luchtig opgeklopte beurre noisette. Deze is nog lekkerder dan de boter. Maak het eens in plaats van een kruidenboter en je weet niet wat je proeft. Ideaal om te serveren met lekker brood voor een etentje thuis. Helemaal niet moeilijk om […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden