Gekonfijte knoflook

Gekonfijte knoflook

Knoflook ….. wij zijn er dol op! Ik haal regelmatig knoflook bij mijn knoflookboerin Karin van Polderknoflook. Dit is echt de lekkerste knoflook van Nederland. Zo uit de grond, verser kan het niet. Ik had weer wat bollen gehaald en vind het dan leuk om iets met de knoflook zelf te doen. Van een bol […]

Clafoutis met kersen

Clafoutis met kersen

Het is zomer en de kersen zijn in het seizoen. Geniet ervan zolang het duurt! Een fijne manier om kersen te verwerken is in gebak. Deze Franse clafoutis met kersen wordt als nagerecht gegeten, maar is ook heerlijk bij een kopje koffie of thee.   Clafoutis   De Franse weten wel wat lekker is en […]

Tarte tatin van sjalotjes

Tarte tatin van sjalotjes

De klassieke appeltaart Tarte Tatin kan je ook in een hartige versie maken, zoals deze smaakvolle tarte tatin van sjalotjes. Een heerlijk vegetarisch gerecht wat je als hoofdgerecht voor twee personen of als voorgerechtje voor vier personen kunt maken. Serveer er een lekkere groene salade bij en je hebt een complete maaltijd.   Tarte tatin […]

Ossenhaas met bearnaisesaus

Ossenhaas met bearnaisesaus

Deze klassieker uit de Franse keuken stond op de kaart in het restaurant van mijn ouders. Dan heb ik het wel over de jaren tachtig hè. Ik heb zo vaak gezien hoe ossenhaas met bearnaisesaus bereid werd, maar ik had het nog nooit zelf gemaakt. Maar nu is het zover en gaan we vandaag op […]

Gerookte makreel paté

Gerookte makreel paté

Ik mocht een heerlijke gestoomde, warm gerookte makreel ontvangen van het Nederlands Visbureau. Natuurlijk is deze makreel heerlijk op een boterham of in een salade, maar ik wilde er iets lekkers van maken. Het is deze verrukkelijke gerookte makreel paté geworden. Serveer het als voorgerechtje met sneetjes geroosterde briochebrood of als borrelhapje met een stokbroodje […]

Meringues maken

Meringues maken

Ik had twee eigelen nodig voor deze heerlijke Treacle tart en toen bleef er het eiwit over. In een jampotje gedaan en toen in de koelkast gezet. Een paar dagen later kwam ik dit potje weer tegen, hoog tijd om er iets mee te doen. Ik heb er schuimpjes van gemaakt en deze een lekkere […]

Tarte tatin van witlof

Tarte tatin van witlof

De klassieke appeltaart Tarte Tatin kan je ook met groenten maken, zoals deze smaakvolle tarte tatin van witlof met blauwe kaas. Een heerlijk vegetarisch gerecht wat je als hoofdgerecht voor twee personen of als voorgerechtje voor vier personen kunt maken. Witlof is nog nooit zo lekker geweest!   Tarte tatin   Een tarte tatin is […]

Gratin van spruitjes

Gratin van spruitjes

Spruitjeshaters opgelet! Ook al houd je niet van deze groente, deze gratin van spruitjes is echt lekker. Manlief die ook niet zo dol op spruitjes is, heeft de hele schaal leeggegeten, nou dat wil wat zeggen. Romige spruiten met lekkere kaas, knoflook en tijm erdoor wil je proberen. En ja, spruitjes kunnen lekker zijn, vooral […]

Mosselen met crème fraîche, ansjovis en knoflook

Mosselen met crème fraîche, ansjovis en knoflook

Toen ik het mooie mosselbestel en mosselschep van Anovi mocht ontvangen, wilde ik natuurlijk gelijk mosselen gaan koken. Omdat ik al een paar verschillende mosselrecepten op de site heb staan, moest het natuurlijk weer een ander recept worden. Het zijn deze heerlijke mosselen met crème fraîche, ansjovis en knoflook geworden en tjonge wat hebben wij […]

Zelf bechamelsaus maken

Zelf bechamelsaus maken

Zelf bechamelsaus maken is helemaal niet zo moeilijk. Hier vind je het basisrecept voor bechamelsaus welke je voor heel veel verschillende gerechten gebruiken kunt. Voor deze romige saus heb je slechts drie ingrediënten nodig die jij waarschijnlijk wel in huis hebt. Dit zijn roomboter, bloem en melk. En natuurlijk wat peper en zout en eventueel […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden