Dit eenvoudige recept voor ijskoffie met lavendelsiroop is perfect voor de zomer! Gemaakt met zelfgemaakte lavendelsiroop voor een zoete, subtiel bloemige smaak, plus melk om het geheel af te ronden. Het is gewoon goddelijk! Het heeft een smaak die je doet afvragen wat is dat? En dat is niet op een rare manier. Het is koud, romig en perfect zoet, met een lavendelsmaak die zeker merkbaar maar niet overweldigend is.
Warm is het ook heerlijk, maar mijn favoriete manier om het te consumeren is als ijskoffie.
En zoals de meeste ijskoffierecepten is dit werkelijk zo eenvoudig om zelf thuis te maken!

 

Lavendelsiroop

 

Deze siroop is letterlijk het gemakkelijkste wat je maar kunt maken. Het enige wat je nodig hebt is water, (riet)suiker en gedroogde lavendel. Gebruik wel gedroogde lavendel die voor culinaire doeleinden geschikt is. Of als je biologische lavendel in de tuin hebt staan, kan je de bloemetjes hiervan gebruiken. Droog ze wel eerst.
Gebruik een à twee theelepels van de siroop. Probeer eerst eentje en proef dan, je kunt altijd nog iets meer naar smaak toevoegen. De lavendel moet niet overheersen, maar een lekkere bloemige smaak geven aan de ijskoffie.
Gedroogde lavendelbloemetjes kan je sowieso online bestellen.
Hoe je de lavendelsiroop kunt maken, lees je hier*.

 

IJskoffie maken

 

Als het gaat om maken van ijskoffie, moet je eerst koffiezetten. Dit kan espresso zijn of cold brew. Of je koopt cold brew koffie.
Realistisch: Zet koffie zoals je dat normaal doet, en zet deze vervolgens afgekoeld in de koelkast tot hij lekker koud is.
Het enige wat ik nu wil is deze ijskoude lavendel latte drinken in de zon!
Lavendel schreeuwt voor mij gewoon lente en het is nu officieel ijskoffieseizoen.

 

Melk**

 

Je kunt elk soort melk gebruiken, of het nu koemelk of een plantaardige melk is, neem wat jij lekker vindt. Ik heb nu een kokosdrank gebruikt en dat is een lekkere combinatie geworden.

 

Meer ijskoude koffierecepten:

 

Vietnamese koffie milkshake
IJskoffie met kokoswater
Koffie kokos milkshake
Chai koffie latte
IJskoffie met gecondenseerde melk
Carribean iced coffee
Koffie kokos smoothie
Dalgona koffie

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept IJskoffie met lavendelsiroop: