Jaarlijks bereid mijn moeder een hele grote kalkoen met de Kerstdagen voor ons. En altijd is het vechten om de kalkoenpoten, want stiekem vinden wij dit het lekkerst. Nu zag ik op de site van Beef&Steak hele kalkoenbouten en dacht, die ga ik bestellen. Het lekkerste vlees van de kalkoen, zonder een hele kalkoen te moeten braden. Ik het deze kalkoenbouten met rode wijn gestoofd en tjonge wat was dat lekker zeg.

 

Kalkoen

 

Zoals jullie inmiddels al weten heeft manlief heel lang in Amerika gewoond. Daarom vieren wij hier ook een beetje de Amerikaanse feestdagen. Goed excuus toch? Zo wordt er traditioneel met Thanksgiving (de 4e donderdag van november) kalkoen gegeten.
Thanksgiving Day is een nationale feestdag in Amerika. Op deze dag wordt er dank gezegd voor de goede oogst en allerlei andere goede zaken. Dit wordt het liefst met de hele familie gevierd met een uitgebreid diner met kalkoen.

 

Omdat je de kalkoenbouten in rode wijn stooft in de oven, krijg je heerlijk sappig en zacht kalkoenvlees. Met natuurlijk de smaak van de rode wijn erin. En het voordeel van het stoven in de oven is dat je er bijna geen omkijken naar hebt, de oven doet het werk voor je.

 

Bij de kalkoen wordt traditioneel een stuffing (kalkoen vulling) geserveerd, cranberries, aardappelpuree, zoete aardappelen, boontjes en als toetje wordt een pecannoten taart of een pompoentaart gebakken. Het heeft wel wat weg van ons Kerstdiner.
Ik het er een lekkere en romige pompoen gratin met salie bij geserveerd. En als nagerecht natuurlijk een Klassieke Amerikaanse pompoentaart.

 

Ik heb de kalkoenbouten doormidden gesneden zodat je een kalkoenpoot en kalkoenkarbonade hebt. Hierdoor verkort je de gaartijd behoorlijk.
Gebruik wel een lekkere rode wijn om de kalkoen in te stoven. Van een goedkope wijn kan je echt geen lekker gerecht maken. Het moet een wijn zijn die je er ook graag bij drinken wilt, dus koop maar twee flessen ervan.
In plaats van alleen maar zout, heb ik de bouten bestrooid met zelfgemaakte rozemarijnzout*. Hoe jij dit kunt maken, lees je hier.

 

 

Recept Kalkoenbouten in rode wijn: