Voor deze Romige pompoen gratin met salie gebruik je alleen de hals van de flespompoen. Koop daarom eentje met een lange en smalle hals. Ik sneed ongeveer 750 gram aan plakjes van de pompoenhals. De rest van de pompoen kan je weer voor een ander gerecht gebruiken. Het is een heerlijk bijgerecht voor een feestelijk dinertje, serveer dit in plaats van aardappelen. Je zou het gerecht ook kunnen maken met zoete aardappelen, dit is ook een leuk alternatief.

 

Om de gratin veel smaak te geven gebruik ik een pittige (Engelse) mosterd, gerookte paprikapoeder, knoflook en Parmezaanse kaas. Als je gek op blauwe kaas bent, gebruik dit dan in plaats van de Parmezaanse kaas. Deze kazen gaan heel goed samen met pompoen. Salie en pompoen zijn ook een match made in heaven.

 

Pompoenen

 

Ik ben gek op pompoen en daarom staan er ook heel veel verschillende pompoen recepten op mijn site. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Pompoen en kastanjesoep met cantharellen. Ook zo’n heerlijk gerecht om tijdens een etentje te serveren.