Chocolade muffins met druiven

Chocolade muffins met druiven

Ik had bij mijn groenteboer op de markt een paar trosjes hele zoete kleine blauwe druifjes gekocht. Het waren net kleine zoete rode wijnbommetjes in je mond. Heerlijk natuurlijk om zo te eten, maar ik wilde er ook iets anders mee doen. Zat aan brownies te denken, maar daar had ik niet genoeg chocolade voor […]

Brownies gemaakt van zwarte bonen

Brownies gemaakt van zwarte bonen

De eerste keer dat ik een recept voorbij zag komen van brownies gemaakt van zwarte bonen dacht ik gatver, dat lijkt mij niet lekker. Maar ja mijn nieuwsgierigheid was toch gewekt. Laat ik het dan maar eens proberen! Ik had nog een blik zwarte bonen staan en cacao en chocolade heb ik altijd wel in […]

Nutella cake in een kom

Nutella cake in een kom

Heel af en toe verwennen wij onszelf in het weekend met een speciaal ontbijt, zo ook met deze Nutella cake in een kom. Ja manlief zou elke dag wel zo de dag willen beginnen, maar dat doen we natuurlijk niet. Moet wel speciaal blijven, toch? Het is een heel makkelijk en snel recept, je mengt […]

Chocolade mokka smoothie

Chocolade mokka smoothie

Deze chocolade mokka smoothie is een lekkere luchtige en romige smoothie die jou een goede start van de dag geeft. Ook lekker als tussendoortje of voordat je gaat sporten. Gebruik hiervoor rijpe bananen, die je de avond ervoor in stukjes in de vriezer legt. Als je een zoetekauw bent, kan je eventueel nog wat honing […]

Cacao pindakaas smoothie

Cacao pindakaas smoothie

Zo lekker deze smoothie

Recept Schwarzwalder Kirsch Smoothie

Schwarzwalder Kirsch Smoothie

Wel een beetje decadent om dit als ontbijt te nuttigen, maar af en toe mag je jezelf verwennen, toch? Dus ik zeg het maar meteen, deze Schwarzwalder Kirsch Smoothie moet je proberen! Eigenlijk eet ik vaak kwark of havermout als ontbijt. Dus echt elke dag (behalve in het weekend). En zo niet, dan een smoothie. […]

Red Velvet rode bieten cupcakes

Red Velvet rode bieten cupcakes

Red Velvet zonder de kleurstof? Zeker weten! Rode bieten fungeren als natuurlijke kleurstof in deze super smeuïge cupcakes met een rijke roomkaastopping. Door de bieten en citroensap toe te voegen voor de zuurgraad, blijven de kleuren behouden, waardoor de cupcakes nog roder worden. Niemand zal weten dat er groenten in zitten, dus wij vertellen het […]

Chocoladetaart zonder bloem

Chocoladetaart zonder bloem

Deze Chocoladetaart zonder bloem is een feestelijke taart. Ik heb amandelmeel in de plaats van bakmeel gebruikt. Daarom is deze taart glutenvrij, erg fijn als je hiervoor allergisch of gevoelig bent. Het is een echte guilty pleasure, een heerlijke smeuïge taart. Wie wil dat nou niet?   Bakken maar   Zoals jullie misschien al eens […]

Filipijnse chocolade rijstpudding Champorado

Filipijnse chocolade rijstpudding Champorado

Champorado is een zoete rijstpudding gemaakt met cacao, hiervoor wordt een soort paprijst gebruikt.

Chai chocoladetruffels

Chai chocoladetruffels

Ik ben gek op het kruidenmengsel van de chai thee. Dus bedacht ik deze smaken in een chocoladetruffel. Het is niet moeilijk om ze te bereiden, dus probeer het eens……ze zijn te lekker. Zachte en zijdezachte donkere chocoladetruffels doordrenkt met de heerlijk geurige kruidensmaken van chai thee!   Niets geeft de gezelligheid van de feestdagen […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden