Met zijn mooie oranje/gele kleur geven verse sinaasappels een prachtige tint aan deze feestelijke sinaasappel Arancello cocktail. Meng wat sinaasappellikeur en Prosecco erdoor en je hebt een eenvoudige maar chique cocktail. Voordat je de sinaasappels uitsnijdt en uitperst, bewaar je een paar mooie schijfjes voor de garnering. Garneer met een takje munt en geniet ervan!
Geef je gewone mimosa cocktail een boost door gewone sinaasappelsap te vervangen door stukjes sinaasappel en er een beetje sinaasappellikeur kick aan toe te voegen.

 

Cocktails

 

Deze cocktail heeft vier basis ingrediënten nodig, plus ijs:

Sinaasappels, partjes sinaasappel stamp je onder in het glas en het sap wat ervan af komt gebruik je ook in de cocktail. Plus een schijfje verse sinaasappel voor de garnering.

Arancello*, ik heb zelfgemaakt Arancello gebruikt, die heb ik altijd wel in de vriezer liggen. Hoe jij die ook kunt maken, lees je hier. Je kunt ook een andere sinaasappellikeur gebruiken zoals bijvoorbeeld Grand Marnier.

Prosecco, dit is een ‘goedkope’ Italiaanse mousserende wijn vergelijkbaar met Spaanse cava of Franse champagne. Ik raad aan om een niet te droge (demi-sec) Prosecco te kiezen, zodat je drankje een beetje zoet wordt. Goede keuzes variëren van 6 tot 20 euro.

Takjes munt, verse groene kruiden doen het altijd goed in een cocktail.

Deze cocktail is ongelooflijk eenvoudig te maken. Geen cocktailshaker of luxe uitrusting nodig! Je vult gewoon een glas met sinaasappel en ijsblokjes en voegt dan Arancello, Prosecco en een schijfje sinaasappel toe.

Je kunt deze cocktail aanpassen door de verhoudingen van likeur en Prosecco aan te passen door er meer of minder aan toe te voegen.
En je kunt echter met de verhouding spelen totdat het precies smaakt zoals jij hem lekker vindt. Ik hou van de mijne met een beetje meer Prosecco dan likeur.

Ik heb de cocktail in een opwelling op Koningsdag gemaakt omdat ik trek had in een mimosa maar niet een traditionele mimosa wilde. Had nog wat sinaasappels in de fruitschaal en heb ook altijd een fles Arancello in de vriezer liggen… en deze cocktail was geboren.
Maar de cocktail is niet alleen heel erg lekker en feestelijk op Koningsdag, alle dagen zijn goed om van deze cocktail te genieten.

Probeer ook eens deze Spaanse cocktail van sinaasappels Agua de Valencia.

 

 

Recept Sinaasappel Arancello cocktail: