Vleesjus zelf maken

Vleesjus zelf maken

Een jus maak je meestal van het braadvet van het vlees, hieraan voeg je dan wat water of bouillon toe en brengt dit aan de kook. Schraap ondertussen het aanbaksel van de bodem van de pan, dit geeft de jus een lekkere smaak. Maar voor de feestdagen gaan we een lekkere culinaire vleesjus zelf maken. […]

Gele rijst met chorizo, prei en paddenstoelen

Gele rijst met chorizo, prei en paddenstoelen

Deze gele rijst met chorizo, prei en paddenstoelen is een makkelijke en snelle maaltijd. Je kunt natuurlijk ook gewone rijst nemen, maar deze gele ziet er niet alleen leuk uit maar heeft ook een lekkere smaak van kurkuma. Als je niet van chorizo worst houdt, kan je ook bijvoorbeeld een salami worst gebruiken in dit […]

Stamppot gezouten snijboontjes met paddenstoelen

Stamppot gezouten snijboontjes met paddenstoelen

Gezouten boontjes herinnert mij aan mijn oma die een hele grote moestuin had. Groenten en fruit vers uit haar eigen tuin en het overschot werd geweckt voor de koude wintermaanden. Wij mochten haar daarbij helpen, snijboontjes snijden met een speciaal snij-apparaatje en dan in de weckpot met heel veel zout. Zodoende bleven de boontjes heel […]

Broodje met gebakken paprika en paddenstoelen

Broodje met gebakken paprika en paddenstoelen

Een soort van makkelijke maaltijd vanavond, had niet zo’n zin om uitgebreid te koken. Ik heb voor dit broodje met gebakken paprika en paddenstoelen Ciabatta gebruikt en deze lekker afgebakken in de oven, maar je kunt natuurlijk ook een stokbroodje of pistoletjes nemen voor dit gerecht. Om het nog meer een ‘complete’ maaltijd te maken, […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden