Geen zin om boodschappen te doen. Wat ligt er nog in de koelkast: een paar oesterzwammen, stukje blauwe kaas en druifjes van de druivenpluk van de wijngaard in Zeewolde. Een derde van de druivenpluk wordt weggegooid en dat vind ik zonde, daarom heb ik een paar trosjes meegenomen. Ik had ook nog een kant-en-klare rol […]
Wil je een keer Sole Véronique maken, vroeg hubbie. Geen idee wat dat was, maar van zijn omschrijving heb ik dit gerecht Vis in witte wijnsaus met druiven bereid. De Franse chef Auguste Escoffier is de bedenker van dit klassieke gerecht Filets de Sole Véronique (tongrolletjes in een saus van druiven). Escoffier heeft het begin […]
Hoe gezellig zal deze Kerstkrans salade van rode sla staan op jouw kerstdiner tafel. Als je deze rode sla niet kunt vinden, kan je natuurlijk ook gewoon groene (veld)sla gebruiken. Gebruik hiervoor grote borden, dan komt de kerstkrans het beste tot zijn recht. Deze Rode salade met bietjes, bloedsinaasappel en linzen is ook zo’n feestelijke […]
Deze Spaanse Ajo Blanco (koude amandel/knoflooksoep) wordt koud geserveerd, lekkere soep voor een warme dag. Origineel wordt er geen bouillon maar water gebruikt voor deze soep. Ik vind het dan iets te flauw worden, vandaar de bouillon. Ook deze soepen worden koud gegeten: Yoghurtsoep met komkommer en Prei, aardappel, venkelsoep met kervel