Ik heb al diverse keren shakshuka gemaakt, maar kwam erachter dat ik nog nooit een recept hiervan op de site geplaatst had. Dus nu heb ik voor jullie het recept van deze shakshuka groentestoof met eieren voor jullie uitgeschreven en geplaatst. Je kunt dit gerecht als ontbijt, lunch of zelfs als avondmaaltijd eten. Shakshuka […]
Salted caramel, wie houdt er nou niet van. Nou wij wel hoor en het is een echte guilty pleasure voor ons. Omdat zondag ons toetjesdag is, heb ik deze keer een heerlijk karamelijs met zout en pecannoten gemaakt. Dit zalige ijs flans je supersnel in elkaar, je moet alleen het geduld opbrengen tot het ijs […]
Het is voorjaar, de dagen worden langer en warmer. Tijd voor heerlijke salades! Je kunt salades maken voor de lunch, als bijgerecht of zelfs als avondmaaltijd met lekker brood erbij. Omdat de kruiden al lekker staan te groeien in mijn tuin, heb ik vandaag een groene kruiden salade met burrata gemaakt. Een heerlijke salade met […]
In het fantastische nieuwe boek Smokey Goodness Brand New BBQ van Jord Althuizen staan heel veel recepten die ik wil uitproberen. Eentje daarvan is Sausage stuffed peppers. Als je de foto van dit gerecht ziet in het boek, dan begin je al te zeveren. Het is het eerste recept wat ik uit het boek gemaakt […]
Manlief doet af en toe boodschappen in Friesland. Niet dat ik daar om vraag, maar dat vindt hij gewoon leuk. Hij werkt in Friesland, daarom vindt hij het ook fijn om op zoek te gaan naar echte Friese lokale producten. Nu had hij ook weer een tas vol gekocht en dan wordt er van mij […]
Ik heb toch een heerlijk pastagerecht voor jullie. Deze Orzotto met nduja en burrata en met groene aspergetips is snel gemaakt, ideaal voor een drukke doordeweekse dag. De nduja geeft de orzotto een lekkere pittige en rokerige kick. De burrata maakt het geheel heerlijk romig en mild. Orzo Orzo is een pastasoort wat […]
Romige gnocchi met prei en erwten en daar eventueel nog garnaaltjes bij, dit wil je proberen! Je kunt dit gerecht vegetarisch houden door de garnaaltjes weg te laten. Of je voegt er nog wat (vegetarische) kipstukjes, blokjes ham, uitgebakken spekjes of gebakken stukjes zalm bij. Gnocchi De Italiaanse gnocchi zijn zachte kussentjes gemaakt […]
Als je gek op lamsvlees en stoofpotjes bent, dan is dit gerecht echt iets voor jou. Heerlijk zacht vlees, vol van smaak, dit wil jij proberen. Griekse stijl lamsschenkels hebben even nodig om te garen, maar dan serveer je wel super mals vlees met de smaken uit de Griekse keuken. Lamsvlees Lamsvlees, je […]
Rabarber een aardbeien zijn een goede match samen. En omdat ze samen in het seizoen zijn, heb ik er een heerlijke rabarber aardbeienjam van gemaakt. Lekker op een beschuitje, geroosterde boterham of ook heerlijk met yoghurt of kwark als ontbijt of toetje. Of lepel het op wentelteefjes of wafels. Door de rabarber en de (bloed)sinaasappel, […]
Ik heb toch een heerlijke salade voor jullie. Deze groene salade met ei en dragondressing is heerlijk als lunch, voorgerecht, bijgerecht of zelfs als hoofdmaaltijd met lekker brood erbij. En die dressing met verse dragon is echt zalig erbij. Maak hem snel en laat me weten wat je ervan vond. Salades Ik ben […]