Yoghurt met karamel appelblokjes

Yoghurt met karamel appelblokjes

Gebakken appeltjes zijn altijd lekker, vooral in de winter. Deze keer heb ik Yoghurt met karamel appelblokjes gemaakt. Heerlijk als ontbijt, maar ook lekker als nagerecht. De appelblokjes laat je karamelliseren in hete agavesiroop, zo lekker.   Ik had nog twee appels liggen in de fruitschaal die nodig opgegeten moesten worden. Soms heb je dat […]

Philly Cheese Steak Sandwich

Philly Cheese Steak Sandwich

Ik heb ooit in Amerika een Philly Cheese Steak Sandwich gegeten en vond dit super lekker. Hierbij mijn versie op dit broodje met biefstuk en gesmolten kaas, want dat is het eigenlijk. Steak and cheese sandwich was de favoriet van hubby toen hij in Amerika woonde. En elke keer als hij heimwee heeft, maak ik […]

Indonesische Ajam Pedis

Indonesische Ajam Pedis

Mijn vader vond het geweldig om een Indonesische rijsttafel te maken voor ons. Dagen van tevoren was hij dan bezig met marineren en voorbereiden. En we moesten wel allemaal komen eten op zondag, het liefst met zoveel mogelijk aanhang. Dit was echt zijn ding. Mijn moeder die ook top kon koken (zij was de eerste […]

Verse munt kruidensaus

Verse munt kruidensaus

Soms ontstaan recepten zomaar. Ik had nog een hele grote bos verse munt in de koelkast liggen. En zoals jullie misschien wel weten, blijft munt niet lang goed. Ik had deze bos gekocht omdat een vriend van ons in dry januari alleen maar muntthee dronk. Dus een heerlijk glas muntthee voor hem gemaakt, maar na […]

Gebakken havermout met blauwe bessen

Gebakken havermout met blauwe bessen

Warme havermout uit de oven oftewel gebakken havermout met blauwe bessen, is een heerlijk ontbijt voor een koude dag. Nu eten wij vaak overnight oats, maar deze gebakken havermout heb ik nu voor de eerste keer gemaakt. En dat zal niet de laatste keer zijn, want het was echt super lekker.   Havermout   Havermout […]

Salade van nagelhout en boontjes

Salade van nagelhout en boontjes

Manlief had een golfclinic verzorgd in Emmen en na afloop kreeg hij als bedankje een plankje met daarop 2 stuks nagelhout en een ‘golf bitter’. Nu had ik geen idee van nagelhout was. Het zag eruit als de Italiaanse Bresaola en nadat ik er een paar plakjes vanaf gesneden had, bleek dit ook zo te […]

Vegetarische slawraps met tempeh

Vegetarische slawraps met tempeh

Deze vegetarische slawraps met tempeh is een super makkelijk te maken gerecht. Niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens goed voor je. Wie wil dat nou niet op een doordeweekse dag. De romige pindasaus erbij, maakt het gerecht helemaal af. Oosterse smaken in een knapperig slaschuitje!   Tempeh*   Deze slawraps worden gevuld […]

Tempura van koolraap

Tempura van koolraap

In de foodybox december van Kroon op het Werk zat een flesje Soy Topping van Saitaku. Dit is een Japanse stroperige sojasaus die ik natuurlijk graag wilde combineren met een Japans gerecht. Het is tempura van koolraap geworden. En deze zoet/zoute saus paste perfect het met zoete en knapperig van de koolraap. Serveer deze tempura […]

Amerikaanse Blueberry Pie

Amerikaanse Blueberry Pie

De blauwe bessen waren in de aanbieding en dit was voor mij aanleiding om eindelijk eens een Amerikaanse Blueberry Pie te bakken. Dit stond al zo lang op mijn todo lijstje en nu kwam het er eindelijk van. Nu ben ik niet zo’n taartbakster en vond het dan ook wel erg spannend om deze taart […]

Groene curry met skrei en courgetti

Groene curry met skrei en courgetti

Wij zijn van plan om wat meer groenten te eten en wat lichter te eten. Deze groene curry met skrei en courgetti is hiervoor een heel geschikt maaltje. Er zit heel veel groene groenten en de vis maakt het een lichte maaltijd.   Curry in a hurry   Meestal ben ik niet zo van de […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden