Geroosterde kip met sumak

Geroosterde kip met sumak

Deze geroosterde kip met sumak is weer eens een hele andere manier om kip te kruiden. Het heeft de smaken van het Midden-Oosten. Inmiddels weten jullie waarschijnlijk wel dat wij hier gek op zijn. En op kip, ik kom per slotte oorspronkelijk uit Barneveld dus groot kipliefhebber.   Dit is een heel makkelijk te maken […]

Kersenjam met chiazaadjes

Kersenjam met chiazaadjes

Ik had heel veel kersen gekocht en die moesten eigenlijk wel gegeten worden want ze stonden al een tijdje. Een mooie manier om snel een bak kersen te verwerken is om er een jam van te maken. Nou zag ik laatst jam met chia in onze supermarkt, reden voor mij om deze Kersenjam met chiazaadjes […]

Cheesecake met dulce de leche

Cheesecake met dulce de leche

Dit is een no-bake cheesecake met dulce de leche. Je hebt dus geen oven nodig voor dit goddelijk taartje, alleen maar de koelkast en geduld. Ik heb voor de zekerheid maar een kleine cheesecake gemaakt, want het is natuurlijk wel een caloriebommetje. Dus geef iedereen maar een klein stukje van dit machtige taartje.   Voor […]

Aziatische haring tartaar met kroepoek

Aziatische haring tartaar met kroepoek

Hollandse Nieuwe met Oosterse smaken, kan dat? Ja dat kan! En het is nog eens heel erg lekker en een leuke manier om de haring anders te serveren. Deze Aziatische haring tartaar met kroepoek is een leuk voorgerechtje tijdens een speciaal etentje.   Ik heb in deze tartaar de chili garlic sauce van Lee Kum […]

Radijs tzaziki met pijnboompitjes

Radijs tzaziki met pijnboompitjes

Tzaziki is een traditioneel Griekse bijgerecht gemaakt van uitgelekte yoghurt, geraspte komkommer, knoflook en verse munt of dille. Deze saus wordt meestal gegeten bij gegrild vlees, maar is ook lekker als dip. Natuurlijk kan je de komkommer vervangen door zoiets als radijsjes. Hierdoor krijgt deze saus nog meer pit. Ga jij de volgende keer ook […]

Mini roti met Oosters jackfruit

Mini roti met Oosters jackfruit

Ik mocht een supertof event bijwonen van Lee Kum Kee bij Smulweb Kookcollege. Hier maakten wij kennis met de heerlijke Lee Kum Kee sauzen. Daarna gingen we zelf aan de slag om lekkere Oosterse gerechten te bereiden. Met die smaakmakers die wij meekregen ben ik thuis gaan experimenteren en heb deze bijzondere mini roti met Oosters […]

Kruisbessenpotjes met meringue

Kruisbessenpotjes met meringue

Kruisbessen doen mij denken aan mijn oma en opa. Zij hadden deze struiken in de tuin staan en wij aten ze rechtstreeks van de struik. Wij vonden ze wel een tikje zuur, weet ik nog. Maar de jam die oma ervan maakte was onwijs lekker. Dus toen ik ze bij de groenteboer zag liggen, heb […]

Gnocchi met spinazie en tomaat uit de oven

Gnocchi met spinazie en tomaat uit de oven

Deze Gnocchi met spinazie en tomaat uit de oven is een heerlijk en makkelijk gerecht. Ik heb het in een gietijzeren pan gemaakt, deze kan namelijk in de oven. Maar je kunt het natuurlijk ook in een wok bereiden en dan in een ovenschaal doen en deze in de oven zetten.   Het is een […]

Pizza met blauwe kaas en salade

Pizza met blauwe kaas en salade

Wij zijn gek op pizza’s en meestal maak ik ze zelf. Toen ik die mooie rode pizzabodems bij de Lidl zag liggen, was ik toch wel nieuwsgierig naar de smaak hiervan. Ik had nog niet eerder deze pizzabodems gemaakt van groenten gegeten en wilde het dus proberen. Alleen al om de kleur zou je ze […]

Spaanse rode rijst met chorizo

Spaanse rode rijst met chorizo

Dit gerecht lijkt een beetje op risotto en Paella. Maar we noemen het geen risotto, anders krijgen we de Italiaanse smaakpolitie achter ons aan. Deze Spaanse rode rijst met chorizo is gewoon een heerlijk éénpansgerecht gemaakt van risottorijst. Ideaal voor een doordeweekse dag.   Behalve de chorizo, kan je ook salami of hamblokjes gebruiken of […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden