Dalgona mokka mousse

Dalgona mokka mousse

Ik kon natuurlijk niet achterblijven met het maken van de koffietrend de Dalgona koffie. Het is een stevige koffieschuim die je op een glas melk serveert. Deze melk serveer je ijskoud of warm. Heb dus een glas met deze koffiecrème gemaakt en het was te lekker. Maar ja….dan begint het bij mij alweer te kriebelen. […]

Havermout met bloedsinaasappel

Havermout met bloedsinaasappel

Deze havermout met bloedsinaasappel was zo lekker, dat ik toch maar het receptje heb uitgeschreven voor jullie. Omdat het nu de tijd van de bloedsinaasappels is, heb ik die gebruikt maar je kunt natuurlijk ook gewone sinaasappels, mandarijnen of grapefruits hiervoor in de plaats gebruiken. Maak het ’s avonds alvast klaar, dan staat er ’s […]

Hamburgers met een koffierub

Hamburgers met een koffierub

Je steeds ze steeds vaker voorbij komen, vleesrecepten met een koffierub. Die koffierub is typisch Amerikaans, waar ze gek zijn op vlees en barbecueën. Het lijkt misschien een rare combinatie, maar de koffie geeft de hamburger een bijzondere smaak en extra kick. Deze hamburgers met een koffierub zijn sowieso smaakbommen, door de zelfgemaakte ketchup erbij. […]

Vegan meringues van aquafaba

Vegan meringues van aquafaba

Ik ga jullie vertellen hoe je de lekkerste Vegan meringues van aquafaba kunt maken. Aqua wat? zul je misschien zeggen. Aquafaba! Dit is het vocht wat in een pot kikkererwten zit, dus de volgende keer niet meer wegspoelen, maar opvangen en verwerken tot iets lekkers. Dit is het ultieme no waste recept met kikkererwtenvocht.   […]

Dalgona koffie zelf maken

Dalgona koffie zelf maken

De nieuwe hype op social media is nu echt de Dalgona koffie. Een stevig koffieschuim die je op een glas melk serveert. Deze melk kan ijskoud of warm zijn. En jij kunt thuis deze Dalgona koffie zelf maken. Hiermee maak je de lekkerste romige ijskoffie! Waarschuwing vooraf; het is verslavend!   Dalgona   De nieuwste […]

Zalmtartaar met avocado

Zalmtartaar met avocado

Elk jaar met het familie Kerstdiner, worden de taken verdeeld. Iedereen maakt een gerechtje voor dit speciale etentje. Iedereen mag aangeven wat hij/zij wil maken, maar meestal zijn het dezelfde personen die elk jaar dezelfde gang bereiden. Zo maakt Roderick meestal een van de voorgerecht en dan komt heel vaak zijn beroemde en zalige zalmtartaar […]

Zalm in bladerdeeg 2.0

Zalm in bladerdeeg 2.0

Zalm in bladerdeeg 2.0 oftewel Salmon en croûte is een feestelijk gerecht wat je maakt voor een bijzonder etentje. Dit kan bijvoorbeeld zijn met feestdagen. Deze luxe zalm in bladerdeeg is niet zomaar een zalm, maar het is een gravad lax in bladerdeeg. Ik heb de zalm eerst gemarineerd in zout en dille voor extra […]

Thaise orzotto met kip

Thaise orzotto met kip

Deze Thaise orzotto met kip is een echt fusion gerecht. Ik denk niet dat ze in Thailand orzo of orzotto kennen, vandaar de fusion. Het is weer zo’n makkelijk eenpansgerecht, ideaal voor een doordeweekse dag.   Orzo   Ik ben gek op orzo. Deze pasta lijkt heel erg op rijstkorrels, maar het is dus echt […]

Ontbijt parfait met bramen

Ontbijt parfait met bramen

Ik ben in deze bijzondere tijd niet aan het hamsteren, maar kritisch aan het kijken wat ik nog in de vriezer en voorraadkast heb staan. Mooie manier om deze eens op te schonen en alles te gebruiken wat ik nog op voorraad heb. De vriezer ligt vol met fruit, zo ook met bramen uit eigen […]

Vegetarische balletjes in tomatensaus

Vegetarische balletjes in tomatensaus

Deze vegetarische balletjes in tomatensaus is een super simpel en snel te maken gerecht. Ideaal dus voor een doordeweekse dag. Ik heb vegetarische balletjes genomen voor dit gerecht, maar je kunt ook gehaktballetjes gebruiken. Maak die eventueel zelf.   Midden-Oosterse keuken   Dit gerecht heeft de smaken van het Midden-Oosten. Wij zijn gek op die […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden