Ik heb toch zo’n superleuk gerechtje voor jullie. Deze vega coquilles met duxelles en kaassaus maak je van koningsboleten. Een heerlijk vegetarisch voorgerecht wat elke vleeseter ook lekker zal vinden. En zeg nou zelf…..dit ziet er toch super feestelijk uit! Koningsboleten De koningsboleet kent vele namen zoals king boleten, koningsoesterzwammen, kruisdisteloesterzwam of duinvoetje. […]
Deze kleurrijke rollade begint met een luchtige spinaziecake die rond een romige vulling en gerookte zalm is gerold. Het kan van tevoren worden gemaakt, dus het is perfect voor een feestje. Deze spinazierollade heeft een heerlijke vulling van roomkaas, gerookte zalm en mierikswortel. Het is een eenvoudig recept dat zowel warm als koud wordt geserveerd. […]
Deze kleine slawraps met surimi salade zijn een gemakkelijk te maken borrelhapje of voorgerechtje. Het zijn ook de perfecte hapjes voor een feestelijk etentje thuis. Het mooie van dit recept is dat je de surimi salade de avond ervoor alvast kunt maken. Dan is het eenvoudigweg een kwestie van de slawraps vullen als jouw gasten […]
Je kent ongetwijfeld wel tutti frutti, een mix van gedroogde vruchten die meestal bestaat uit appel, abrikoos en pruim. Je kunt het zo eten, maar het wordt nog lekkerder als je de vruchten gebruikt in een gerecht zoals deze rode kool gestoofd met tutti frutti. De combinatie van kool met de tutti frutti maakt dit […]
Ik had nog wat gekookte groenten, een halve pot kikkererwten en gekookte orzo over. Daar heb ik deze heerlijke pilaf met geroosterde groenten en kikkererwten van gemaakt. Deze geroosterde groenten en kikkererwten met orzo is gemakkelijk te maken en zit boordevol verwarmende smaken en kleuren. Serveer als een eenvoudige vegetarische maaltijd in minder dan 20 […]
Op veler verzoek weer eens een vegetarisch gerecht. En wat voor een! Een goed gevulde Mediterrane tofu wrap. Meestal wordt tofu gebruikt in Aziatische recepten, maar ik heb er een Mediterrane twist aan gegeven. Vrienden, is dit de perfecte plantaardige maaltijd of niet? Deze wrap barst van de frisse, hartige en bevredigende smaken en ze […]
Deze Nutella mousse met slechts twee ingrediënten is een superlekker dessert dat in minder dan 10 minuten klaar is. Het is licht, luchtig, fluweelzacht en zo decadent. Maak het thuis volgens mijn makkelijke en snelle recept (zonder eieren en glutenvrij). Nutella mousse is waarschijnlijk het gemakkelijkste dessert dat je ooit kunt maken! Je hebt slechts […]
Het is koud buiten, tijd voor heerlijke stoofgerechten. En dit pittig runderstoof met kokosmelk is zo’n verrukkelijk stoofgerecht. Je krijgt zin in een lekker warm en geruststellend stoofgerecht met alle heerlijke ingrediënten zoals stukjes rundvlees, uien en knoflook, etc. Maar in plaats van de gebruikelijke runderbouillon of wijn wat je meestal gebruik om een rundvlees […]
Deze gevulde kipfilet met spinazie pestosaus recept is makkelijk en zó lekker! Kipfilets worden gevuld met kaas, gebakken en geserveerd in een eenvoudige roomsaus. Hoewel het heel gemakkelijk is om deze maaltijd te maken, ziet deze er elegant uit en is hij perfect geserveerd met rijst of aardappelen. Mals gevulde kip wordt gebakken en geserveerd […]
Als jij als veganist roerei mist, is deze scrambled tofu wellicht iets voor jou. Met slechts vijf ingrediënten, 10 minuten en 1 pan maak jij de beste scrambled tofu! Voor elke veganist is dit een heerlijk recept, maar ook als je niet vegan eet is het lekker. Serveer het in een wrap, op een geroosterde […]