Wij zijn gek op panna cotta, maar ik maak het eigenlijk te weinig. Ik had op de markt heel veel aardbeien en basilicum gekocht en omdat het zondag toetjesdag is bij ons, heb ik deze twee gecombineerd in een nagerecht. Aardbeien en basilicum zijn sowieso een match made in heaven, maar wees niet bang de […]
Hou jij van spicy, dan is deze pittige aardappelsalade echt iets voor jou. Je kunt de salade warm, lauwwarm of zelfs koud eten. Omdat het nu zo warm is, eten wij deze koud maar ook weer niet te koud anders komen de smaken niet goed tot zijn recht. Op kamertemperatuur dus. Het is trouwens een […]
Het Spaanse gerecht Calçots Romesco oftewel geroosterde prei met Romesco saus wordt in het voorjaar in Spanje gegeten. Als de jonge preistengels (calçots) geoogst worden, gaan ze op de barbecue of open vuur waarop ze zwart geblakerd worden. Dan strippen ze de zwarten buitenkant van de prei eraf en worden deze met de hand gegeten […]
Heerlijk, het is hoogzomer en het verse fruit spat je tegemoet bij de groenteboer. Ik had een paar doosjes frambozen gekocht, maar omdat ze vers het lekkerst zijn wilde ik ze gelijk verwerken. Ik heb maar weer eens een lekker ontbijtje ervan gemaakt, namelijk deze chiapudding met frambozen. Ik probeer zoveel mogelijk te variëren met […]
Deze gevlinderde kip met pindasaus is een recept van TV-chef Tom Kerridge. Nou mijn variatie dan op zijn Satay Chicken recept. Ik heb er een makkelijker versie van gemaakt, want met het recept van Tom ben je twee dagen bezig en heb je 34(!) ingrediënten nodig. Jullie vinden het toch niet erg hè dat ik […]
Ik had een fles Pallini Limoncello gekregen en daar heb ik al een heerlijke Limoncello lavendel cocktail van gemaakt. Er zat nog een beetje in de fles en het was warm……je raadt het misschien al, ik heb er ijs van gemaakt. Een zalige Limoncello ijs zonder ijsmachine gemaakt en jij kan dit ook thuis bereiden. […]
Een populair gerecht in Korea is Jjajangmyeon oftewel Koreaanse noedels met zwarte bonensaus. Het wordt gemaakt van fijngesneden varkensvlees, zwarte bonensaus en groente en het wordt geserveerd met noedels. Een simpel en supersnel te maken gerecht met mega veel smaak door de zoutige zwarte bonensaus. Jjajangmyeon Er bestaan verschillende variaties op dit gerecht […]
Ik had nog gegaarde kip over en daar kan je weer iets lekkers van maken, zoals deze heerlijke kip, artisjok en spinazie met filo. Een eenpansgerecht, wat daarna met filodeeg de oven ingaat, waardoor er een lekkere knapperige korst ontstaat. Een combinatie van een eenpansgerecht en ovengerecht, een zogenaamde pot pie. Kip* Ik […]
En weer een heerlijke zomers cocktail waar ik aan verslingerd geraakt ben. De Fizzy Peachtree cocktail wordt gemaakt van een likeur met de van rijpe perziken en bruisend water. De verfrissende cocktail heeft de smaak van die lekkere fruitige perziken zonder dat het te zoet is. Dat komt natuurlijk door het bruisende water en limoensap. […]
Het is zomer en dat betekent het seizoen van de courgettes. Ik zag gele courgettes liggen bij mijn groenteboer en heb die samen met een groene gekocht. Ik heb ze rondom geroosterd op de barbecue en toen in stukken gesneden en er een lekkere dressing en verse kruiden bij gedaan. Deze heerlijke gegrilde courgettes met […]