Cranberry amandelspijs taartjes

Cranberry amandelspijs taartjes

Deze cranberry amandelspijs taartjes zijn lekkere zoete traktatie met de feestdagen en helemaal niet zo moeilijk te maken. Maak ruim van te voren de cranberrycompote, het recept ervoor kan je hier vinden. Gebruik wel goed afgekoelde cranberrycompote. Ik heb een hele rol vers bladerdeeg gebruikt voor deze taartjes, maar je kunt ook losse bladerdeegvellen ervoor […]

Broodje kip met pittige koolsalade

Broodje kip met pittige koolsalade

Bij dit broodje kip met pittige koolsalade heb ik ook nog zelfgemaakte frietjes gedaan, heerlijk. Ik heb Italiaanse bollen gebruikt en anderhalf kipdijfilet per persoon. Maar dit was een te royaal portie, zeker met die lekker frites erbij. Dus als je hele grote trek hebt, doe je dat en anders neem je 1 filet per […]

Schwarzwalder Kirsch Trifle

Schwarzwalder Kirsch Trifle

Deze Schwarzwalder Kirsch Trifle is een fantastisch nagerecht voor de Kerstdagen. Maak het een dag van tevoren, dan kunnen de smaken er goed intrekken. Het is even een klusje, maar dan heb je ook wat. Een prachtig dessert wat de show zal stelen op de Kersttafel. Het voordeel van dit dessert een dag van te […]

Kippenbouten met shiitake en ketjapsaus

Kippenbouten met shiitake en ketjapsaus

Deze Kippenbouten met shiitake en ketjapsaus is een lekker gerecht met Aziatische smaken. Serveer er witte rijst bij en je hebt een complete maaltijd. Ik heb shiitake paddenstoelen gebruikt, maar je kunt ook een ander soort paddenstoelen gebruiken voor dit gerecht, zoals bijvoorbeeld kastanjechampignons. En natuurlijk heb ik een heerlijkeĀ ‘beter leven’ kip van Polderkip gebruikt […]

Banh mi van overgebleven kalkoen

Banh mi van overgebleven kalkoen

Deze Banh Mi van overgebleven kalkoen is heel geschikt om te maken van het kalkoenvlees wat je overhebt van bijvoorbeeld de feestdagen. Ik had een grote KellyBronze kalkoen gekregen, waarvan nog aardig wat borstfilet overgebleven was. Natuurlijk kan je ook gewoon gesneden kalkoenfilet uit de winkel voor dit recept gebruiken.   Banh mi is een […]

Tosti kalkoen, blauwe kaas en cranberrycompote

Tosti kalkoen, blauwe kaas en cranberrycompote

Tosti kalkoen, blauwe kaas en cranberrycompote is ideaal om te maken van de overgebleven kalkoen etc. van de feestdagen. Ik mocht een hele grote KellyBronze kalkoen ontvangen en daar was nogal wat van overgebleven. En aangezien er niets verloren gaat in mijn keuken, heb ik weer diverse recepten bedacht met de overgebleven kalkoen. Ik had […]

Curry van kalkoen en wokgroenten

Curry van kalkoen en wokgroenten

Deze curry van kalkoen en wokgroenten is nog zo’n heerlijk en makkelijk recept om je overgebleven Kerstkalkoen in te verwerken. Ik had een hele grote kalkoen van KellyBronze gekregen en daar bleef aardig wat van over. Nu gooi ik nooit eten weg en vind het leuk om dit dan weer te verwerken in andere recepten. […]

Sukadelapjes gestoofd in rode wijn

Sukadelapjes gestoofd in rode wijn

Ik maak altijd een grote hoeveelheid stoofvlees wat lang moet pruttelen. Dan heb je een of twee dagen later nog een lekker hapje en het voordeel is dat de smaken er nog meer intrekken. Zo ook bij deze Sukadelapjes gestoofd in rode wijn. Je kunt dit gerecht ook maken voor de kinderen, de alcohol verdwijnt […]

Bieten tortilla wrap met heksenkaas en gerookte forel

Bieten tortilla wrap met heksenkaas en gerookte forel

Deze bieten tortilla wrap met heksenkaas en gerookte forel is een feestelijk hapje. Je kunt het als lunch serveren of als borrelhap. Dan snijd je de wraps in stukken en serveer je het als hapje. De mooie rode tortilla’s gemaakt van bietjes zijn lekker zoet en licht en gaan heel goed samen met de heksenkaas […]

Hoe bereid je een Kerst kalkoen

Hoe bereid je een Kerst kalkoen

Koop een goede kwaliteit kalkoen, hier kan je lezen waar ik de kalkoen vandaan heb. Maar hoe bereid je een Kerst kalkoen. Het grootste probleem bij het garen van een kalkoen is dat de poten meer tijd nodig hebben dan de borst. Als je de eerst helft van de braadtijd de kalkoen met de borstkant […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden