Haagse bluf

Haagse bluf

Voor een online fotografie workshop moesten we Haagse bluf maken. Dat kwam goed uit want dit recept stond al heel lang op mijn to cook lijstje. Een lekker luchtig ouderwets toetje gemaakt van slechts een paar ingrediënten.   Haagse bluf   Het is een klassiek nagerecht die zijn oorsprong dus in Den Haag heeft. Maar […]

https://golfdiva.nl/

Roze bliss balls

Jaarlijks maak ik voor de brochure van GolfDiva een roze recept. Deze keer heb ik roze bliss balls gemaakt. Een heerlijk zoete versnapering voor onderweg. Divalicious balletjes die je heel makkelijk zelf kunt maken. Een verantwoorde snack voor de lekkere trek. Deze energieballetjes zijn heerlijk zoet en zitten vol met eiwitten door de noten, haver […]

Sandwich met mozzarella en avocado

Sandwich met mozzarella en avocado

Nu de meesten van ons thuis werken, hebben we meer tijd om aan de lunch te besteden. Daarom heb ik voor jullie een heerlijke sandwich die je kunt maken in plaats van een boterham met kaas. Deze sandwich met mozzarella en avocado is een zalig en lekker vullend broodje, die jou de rest van de […]

Italiaanse bol met brie en membrillo

Italiaanse bol met brie en membrillo

Jaja, weer een lekker broodje om thuis mee te lunchen. Als je dan toch thuis moet werken, verwen jezelf dan met een lekker middagmaaltje. Deze Italiaanse bol met brie en membrillo is zo’n verwenbroodje. Besteed er even tijd aan om het te maken en geniet er dan met volle teugen van. Maak het thuiswerken leuk […]

Reuben sandwich speciaal

Reuben sandwich speciaal

Ik was al heel lang van plan om mijn hubbie te verwennen met dit Amerikaanse klassieke broodje en nu is het er eindelijk van gekomen. Ik noem het de Reuben sandwich speciaal omdat de sandwich dubbeldik belegd is. Dit broodje is een complete maaltijd, je kunt het zelfs als avondeten serveren.   Reuben sandwich   […]

Spaghetti met gekarameliseerde uien

Spaghetti met gekarameliseerde uien

In deze pasta spelen de uien de hoofdrol. Er zaten heel veel biologische uien in de lokale groentedoos – de Flevourbox – van februari. Natuurlijk zijn uien overal in de gebruiken, maar ik wilde ze in de spotlight zetten. Dat is super gelukt in deze spaghetti met gekarameliseerde uien.   Uien   Uien zijn goedkoop […]

Simpel zelf kruidenboter maken

Simpel zelf kruidenboter maken

Ik had nog aardig wat peterselie in de koelkast liggen, tijd om het te gebruiken voordat het slap wordt. Je kunt van de peterselie een lekkere pesto, maar ook heel simpel zelf kruidenboter maken. Ik kan je beloven dat dit zoveel lekkerder is dan de kuipjes uit de supermarkt. Eenmaal zelf gemaakt, wil je nooit […]

Carrot cake met roomkaas topping

Carrot cake met roomkaas topping

Manlief was jarig en ik heb daarom een heerlijke taart voor hem gebakken. Omdat hij zo lang in Amerika gewoond heeft, is hij gek op Amerikaanse gerechten. Zo ook de klassieke carrot cake met roomkaas topping. En wat kan hij ervan genieten als ik dit soort gerechten voor hem maak. Deze verjaardagstaart maakt de heimwee […]

Gegrilde kalfs tomahawk

Gegrilde kalfs tomahawk

De tomahawk steak is een echte steak voor de liefhebber. Het is een van de mooiste steaks, het is namelijk een rib-eye met de volledige rib eraan. Ik heb nu een recept voor een gegrilde kalfs tomahawk voor jullie. Een lekker zacht stukje vlees met een heerlijke smaak.   Tomahawk   Wellicht heb jij nog […]

Witte kool, bonen en tomatensoep

Witte kool, bonen en tomatensoep

Deze witte kool, bonen en tomatensoep is een Flevolandse boerensoep. En waarom dan wel zou je denken? Nou omdat de meeste producten verwerkt in deze robuuste soep uit onze mooie Flevopolder komen. Ze zaten namelijk in de flevourbox van februari. En ik vind het dan leuk om deze ingrediënten met elkaar te verwerken in een […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden