Ik had twee spaghetti pompoenen gekocht, maar ja wat ga je ermee doen. Het leukste is natuurlijk om het in de pompoen te serveren. Dus vullen maar. Het is een bijzonder soort pompoen, als je hem gegaard hebt in de oven kan je met een vork lange draden trekken van het vruchtvlees. Dit lijkt op […]
Zoals ik al eerder heb laten weten, heeft manlief 26 jaar in Amerika gewoond. En daarom komt er in huize Culinea wel eens (regelmatig) een Amerikaans gerecht op tafel. Zoals deze klassieker de Amerikaanse BLT sandwich. BLT staat voor Bacon Lettuce Tomato, oftwel een sandwich met spek, sla en tomaat erop. Dit lijkt heel simpel, […]
Hubbie is gek op Amerikaanse gerechten. Zo ook de hotdog. Ik heb een keer een hotdog gegeten in Amerika. Ze gooien er van alles op van zuurkool, ketchup, mosterd, etc. Wist niet wat ik meemaakte (haha). Maar ja natuurlijk moet ik weer mijn eigen twist geven aan een hotdog en ik heb het geluk dat […]
Dit is weer eens een andere manier om eieren te bereiden. Lekker als brunch voor de Paasdagen. Geniet van het lange weekend en neem de tijd om iets lekkers te bereiden, zoals deze luchtige eieren voor Pasen. Het ziet er spectaculair uit op je Paastafel. Dit gerecht is niet geschikt voor zwangere vrouwen. En […]
Deze bad-ass double cheese burgers kan je alleen maar eten als je een grote mond hebt. De jalapeño is spicy, de Sriracha is hot en de rauwe ui is pittig. Maak het zo pittig als je zelf wilt….. real dude food! De double bacon cheeseburger is een echte Amerikaanse klassieker. Het is een burger […]
Gevulde kalkoenfilet kan je makkelijk zelf maken, dat is ten eerste veel goedkoper dan de kant-en-klare kalkoenfilets en je bepaalt zelf wat de vulling wordt. Ik heb voor deze gevulde kalkoenfilets gedroogde cranberries en pistachenoten gebruikt. Maar je kunt ook ander gedroogd fruit, noten en kaassoorten gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van dadels, met walnoten […]
Deze Wentelteefjes van Fries suikerbrood met crème fraîche, krokant spek en appelstroop is een recept van Tjitze van der Dam. Ik mocht zijn boek Hollandse klassiekers ontvangen en daarin staan heel veel lekkere recepten. De Hollandse klassiekers anno. Nu is het toevallig Vaderdag en hubbie is van Friese afkomst, tja wat doe je dan? Je […]
Als ik een hotdog ga maken, ga ik helemaal los! Dit broodje hotdog speciaal is gevuld met gekarameliseerde uien, knapperige spek om de worst heen, gesmolten kaas en een lekkere saus erop. Het zijn mijn ideale hotdogs! Ik gebruik een goede kwaliteit verse worst hiervoor, dit kan runder-, varkens-, of kippenbraadworst zijn. Hotdogs […]
De Amerikaanse klassieker Club Sandwich, wie kent het niet. Verwen jezelf voor de lunch met deze verrukkelijk Club Sandwich met gerookte kip. Deze sandwich zit tot de nok toe vol met heerlijke gerookte kip, belegd met knapperige bacon en sappige salade. En nog beter, het duurt maar 10 minuten om het klaar te maken! […]
Ik had nog wat spinazie over, een paar kipfilets in de vriezer en nog een blikje witte bonen en maïs staan. Ja wat ga je dan maken, een lekker soepje dus. Deze geruststellende, eenvoudige spinazie witte bonensoep met kip en maïs is in slechts 30 minuten klaar! Het is heel gemakkelijk te maken, zit boordevol […]